Ter Horst Groep

Afvalverwerking en recycling. Dat is sinds de oprichting de kern van de activiteiten van de Ter Horst Groep. Het bedrijf bestaat ruim vijftig jaar. In 1965 werd in de Achterhoek begonnen met het inzamelen en verwerken van papier, ijzer en metalen. De Ter Horst Groep van nu is een groeiend en innovatief bedrijf met vele disciplines in huis.

Sanering en reiniging

Naast afvalverwerking, voor particulieren, overheid en bedrijven, kunnen klanten bij de Ter Horst Groep terecht voor het verrichten van sloop- en saneringswerkzaamheden, speciaal transport, machineverhuizingen, metaalrecycling (denk aan koper, lood, zink, oud ijzer) en telekraanverhuur, de reiniging van straten, bedrijfsterreinen, pleinen, kolken en riolen.

Marktleider

De Ter Horst Groep is marktleider in de Benelux in het inzamelen van loodaccu’s en tractiebatterijen. De accu’s en batterijen komen uit verschillende branches, waaronder de zeevaart en automotive industrie. Het is noodzakelijk om professioneel te werk te gaan wanneer loodaccu’s worden ingezameld. Het grootste deel van een loodaccu kan worden hergebruikt.

Chemisch afval

Het inzamelen en verwerken van chemisch afval (bijvoorbeeld olie afvoer, restproducten van bedrijven die verf maken), swill afval (gekookte voedselresten van de horeca) en het vernietigen van archieven doet de Ter Horst Groep met geselecteerde partners.

Afvalontzorger

Gemeenten, overheden, bedrijven, horeca, verenigingen, instellingen en particulieren zijn klant bij de Ter Horst Groep. ‘Wij zijn de totaalontzorger voor onze klanten’, aldus Ter Horst Groep. De afval-, papier- en ijzercontainers van de Ter Horst Groep worden door het hele land geplaatst. Plastic wordt steeds meer ingezameld, mits het goed recyclebaar is.

Depots

Intussen heeft de Ter Horst Groep depots in Goor, Veenendaal en Varsseveld. Bij de depots komen veel disciplines van het bedrijf samen: de inzameling van bedrijfsafval, papier en bouw- en sloopafval, en puin-, metaal- en kabelrecycling.

Nieuw hoofdkantoor

De Ter Horst Groep heeft dochterondernemingen in Antwerpen, Bocholt en Legden in Duitsland en Béthune en Lille in Frankrijk. Twee jaar geleden is het compleet nieuwe hoofdkantoor in Varsseveld betrokken. Er wordt in de Achterhoek gebouwd aan een nieuwe garage, een nieuw depot en begin 2021 wordt de nieuwe hal voor Ter Horst metaaltechniek in gebruik genomen.

Metaalbewerking

Ter Horst metaaltechniek is een sterk groeiende discipline van de Ter Horst Groep. Er zijn verschillende metaalbewerkingstechnieken in huis en er worde revisie-, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Daarnaast wordt er voorzetapparatuur voor de heftruckbranche gemaakt: kiepbakken in allerlei maten, kraanarmen, werk-, schep- en hoogwerkbakken.

Familiebedrijf

De Ter Horst Groep beschikt over een wagenpark van zo’n 100 voertuigen en er zijn bijna tweehonderd mensen werkzaam bij het bedrijf. Het wagenpark wordt onderhouden in de eigen garage. ‘Wij zijn van oorsprong een familiebedrijf, we zijn het gewend om zoveel mogelijk zelf te doen’, aldus Ter Horst Groep.