Winkel Douwe Egberts

Over Douwe Egberts

Douwe Egberts is een Nederlands bedrijf dat koffie en thee, en andere daaraan gerelateerde producten en levensmiddelen produceert. In 1978 werd het bedrijf overgenomen door het Amerikaanse Sara Lee Corporation, maar splitste zich in 2012 af en ging zelfstandig verder onder de naam D.E. Master Blenders 1753. In 2014 fuseerde het bedrijf met het Amerikaanse Mondelez International en veranderde het haar naam naar Jacobs Douwe Egberts. Het bedrijf bezit in ruim 24 landen de positie als marktleider op het gebied van koffie.

Ontstaansgeschiedenis

Het bedrijf werd opgericht in het jaar 1753 in het Friese Joure, toen Egbert Douwes en zijn vrouw een kruidenierswinkeltje begonnen. Koffie, thee en tabak waren de belangrijkste producten in de winkel. Het bedrijf groeide gestaag nadat de zoon van Egbert Douwes, Douwe Egberts, het bedrijf overnam in 1780. Onder zijn leiding breidde het bedrijf uit buiten Joure en begon het bedrijf ook zelf koffie, thee en tabak te verwerken. Na de Tweede Wereldoorlog breidde Douwe Egberts zich uit naar andere Europese landen.

Producten

Tegenwoordig is Douwe Egberts niet alleen producent meer van gewone filterkoffie en koffiebonen. Over de jaren heen is het assortiment uitgebreid naar oploskoffie, kant-en-klare ijskoffie, capsules voor Nespresso koffiemachines en koffiepads voor Senseo koffiezetapparaten. Het Senseo koffiezetapparaat is ontwikkeld door Douwe Egberts en Philips en werd op de markt gebracht in 2001. De Senseo onderscheidt zich van andere koffiezetapparaten doordat het zetten van koffie een stuk sneller gaat dan met een normaal koffiezet apparaat.
Naast koffie, is Douwe Egberts tevens producent van één van de bekendste theemerken, namelijk Pickwick, welke zij al sinds 1937 produceert. Naast de standaard theesmaken heeft zij ook een uitgebreid assortiment aan vruchtensmaken en andere bijzondere smaken.
Daarnaast zijn er op de verpakkingen van de verschillende soorten koffie en thee zijn DE-waardepunten te vinden. Klanten kunnen met deze punten sparen voor Douwe Egberts koffie- en theeartikelen en accessoires. Momenteel kunnen de waardepunten alleen bij de Blokker worden ingeleverd in ruil voor artikelen uit het Douwe Egberts-assortiment.

In contact komen met Douwe Egberts

Het hoofdkantoor van Douwe Egberts is gelegen op Oosterdokstraat 80, 1011 DK Amsterdam. U kunt het hoofdkantoor telefonisch bereiken door te bellen naar telefoonnummer 020 – 5581753. Bij vragen van een wat algemenere aard kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur telefonisch contact opnemen met de klantenservice Douwe Egberts door te bellen naar telefoonnummer 0800 – 221121. Daarnaast is het ook mogelijk om digitaal contact op te nemen, hiervoor kunt u het contactformulier op de website van Douwe Egberts invullen.