Henk Honders

Honders/Alting Makelaars is een makelaarskantoor dat gespecialiseerd is in het verkopen van exclusieve woningen in het luxe segment. Henk Honders, mede-eigenaar van Honders/Alting Makelaars: “We hebben een andere werkwijze dan makelaars die zich richten op het starters- of middensegment. We onderscheiden ons voornamelijk met persoonlijke aandacht, maar ook onze kennis en ervaring over deze markt spelen een belangrijke rol binnen onze dienstverlening.”

Meer behoefte aan gespecialiseerde makelaars in het luxe segment

Sinds 2008 richt Honders/Alting Makelaars zich op de verkoop van exclusieve woningen. Dit deden zij in eerste instantie vanuit hun kantoor in Oisterwijk. Vanuit dit kantoor bedienden zij het zuiden van Nederland, maar naar mate de tijd vorderde, groeide de vraag naar woningen in het luxe segment. Henk Honders: “Door de financiële crisis in 2008 kwam er meer behoefte aan gespecialiseerde makelaars in de luxe woningmarkt. Andere makelaarskantoren in Brabant lukten het niet deze klanten op de juiste wijze te helpen en te adviseren, maar ons lukte dat wel. Daarom besloten we ons volledig te positioneren als makelaar in het luxe segment.”

Nederland én België

Het focussen op deze nichemarkt bleek een slimme zet, want binnen een paar jaar tijd konden er nieuwe kantoren geopend worden in Eindhoven, Den Haag, Utrecht, Horst, Vught, Venlo en het Belgische Gent. “Met deze kantoren verspreid over Zuid- en West-Nederland en België kunnen we een groot deel van Nederland en België bedienen. Ook in België hebben we al meerdere exclusieve woningen verkocht. Daarom was het een logische stap om ook in België een kantoor te openen. Zo kunnen we onze Belgische klanten nóg beter bereiken en van dienst zijn.”

Gespecialiseerde marketing en persoonlijke aandacht

Als makelaar van exclusieve woningen in het luxe segment wordt een andere werkwijze door klanten verwacht. Klanten die Honders/Alting Makelaars benaderen, hebben vaak al een mooie woning. De reden om te verhuizen is bijvoorbeeld het uitbreiden van de mogelijkheden van een woning. Denk bijvoorbeeld aan een tennisbaan of zwembad. Of mensen willen kijken of ze juist meer stads of landelijk willen gaan wonen. Henk Honders: “Door goed te luisteren naar de klant en persoonlijke aandacht te hebben en te geven, onderscheiden we ons. We zijn eigenlijk niet alleen makelaar, maar ook persoonlijk adviseur. Vertrouwen, integriteit, kennis en ervaring zijn belangrijke aspecten binnen deze rol.” En dat is niet de enige reden dat klanten kiezen voor Honders/Alting Makelaars. De makelaar heeft namelijk een exclusief aanbod van woningen die in de stille verkoop staan.