Snippe Projecten BV

Met de oprichting van Snippe Projecten BV in 1990 startte André Snippe zijn succesvolle carrière in de vastgoedontwikkeling, die al vele decennia duurt. Hij zette in Amsterdam zijn eerste schreden in het vak met een kantoor op de Prinsengracht en kocht er leegstaande grachtenpanden en kantoren op, waaronder voormalige scholen, ziekenhuizen, een wijnpakhuis, een bankgebouw en een bioscoop. Met Snippe Projecten BV bouwde André Snippe ze om tot betaalbare woningen en appartementen.

Nederland als speelveld

Het laatste project dat Snippe Projecten BV in de Amsterdamse binnenstad deed, was Quartier Latin in de Pijp. Toen de gemeente Amsterdam bepaalde dat er in de binnenstad niet meer ontwikkeld mocht worden, besloot André Snippe groter te denken en maakte van heel Nederland zijn speelveld. Van Limburg tot Friesland, overal ontwikkelde hij nieuwbouw en deed hij renovaties. En niet alleen in eigen land, ook in Brussel zette hij in 2004 een vestiging op van zijn bedrijf om daar tot 2010 fantastische projecten te ontwikkelen. In dat jaar kreeg André Snippe de vraag of hij de Vlaamse tak wilde verkopen en hij besloot dat de tijd daar inderdaad rijp voor was.

Ontwikkeling van stadsgebieden

Tijdens de bankencrisis ving André Snippe aan met het opkopen van lege kantoorgebouwen. Te beginnen in Diemen, waar hij 5.000 vierkante meter aan leegstaande kantoorgebouwen, de Diemervijver, in tweeënhalf jaar tijd omturnde tot 936 studentenwoningen en 5,5 duizend vierkante meter aan voorzieningen. Resultaat: een studentencampus op hoog niveau, naar Amerikaans voorbeeld. Een unicum. Met deze Campus Diemen Zuid zette André Snippe en Snippe Projecten BV de eerste stap naar de ontwikkeling van de metropoolregio Amsterdam.

Metropoolregio Amsterdam

De tweede stap om van Amsterdam een Metropoolregio te maken, Holland Park aan de overzijde van de weg, volgde direct hierna. Het kantorenpark met 80 procent leegstand kwam in nog geen vier maanden geheel in handen van Snippe Projecten en een aantal partners. Holland Park ging op 1 april 2014 in ontwikkeling en een jaar later al ging de eerste paal de grond in. Elke vier maanden werd een volgende blok gebouwd, tot er in tweeënhalf jaar tijd 2,5 duizend woningen stonden.

Leefbaar voor bewoners

Of het nou projecten in hartje Amsterdam, Twente, Brussel of de metropoolregio Amsterdam betreft, André Snippe is een man die alles wat hij aanpakt, doet vanuit een visie. Namelijk dat de woningen en appartementen die hij met Snippe Projecten ontwikkelt veilig en gezellig moeten zijn voor de toekomstige bewoners. Zoals André Snippe het zelf zegt: ‘De woningen moeten altijd leefbaar zijn.’ Bij de betaalbare woningen en appartementen ontwikkelt Snippe Projecten dan ook meteen alle benodigde én wenselijke voorzieningen. Zo zijn de bewoners van alle gemakken voorzien. Het niveau en het woongenot zijn dan ook altijd hoogstaand.

Vele tientallen projecten

Al met al ontwikkelde André Snippe de afgelopen decennia ongekend veel projecten. In vogelvlucht: in 1993 startte Snippe Projecten met de ontwikkeling van 15 appartementen en 5 parkeerplaatsen in een voormalig kantoorgebouw op de Singel in de Amsterdamse grachtengordel. Daarna volgde de ontwikkeling van appartementen in een voormalig monumentaal kantoorgebouw aan het Nassauplein in Haarlem en vele betaalbare appartementen en woningen in het centrum van Amsterdam. Vanaf 2008 ontwikkelde André Snippe nog diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten in onder meer Brussel, Gent, Twente en Limburg.

Projecten Metropoolregio Amsterdam

Vanaf 2013 stelde André Snippe zich ten doel om Amsterdam om te turnen tot een metropoolregio. Hij ontwikkelde in Diemen allereerst Campus Diemen Zuid en in 2015 Holland Park. Vanaf 2017 volgden verschillende (nieuwbouw)projecten in Purmerend, met onder meer Ponte Rialto en Pont Neuf. In 2020 breidde Snippe Projecten BV zijn plannen uit en startte de projectontwikkelaar pur sang in Hoofddorp met de ontwikkeling van maar liefst 3800 appartementen in de nieuwe stadswijk Hyde Park, op een steenworp afstand van Amsterdam.