Het Kaufhaus

Over Het Kaufhaus

Het Kaufhaus is een kleine keten van vintagewinkels in Amsterdam, Utrecht en Arnhem. In haar winkels verkoopt Het Kaufhaus voornamelijk tweedehands kleding, schoenen en accessoires. Daarnaast verkoopt zij ook meubels, vinylplaten, woonaccessoires en kleine kamerplanten. De focus van Het Kaufhaus ligt op vooral wat meer basic artikelen, maar wel met mooie details. Voor tijdens het winkelen worden er in Het Kaufhaus altijd leuke plaatjes gedraaid en kunnen er in de winkel lekkere en bijzondere drankjes worden gekocht. Zo is het winkelen niet ‘gewoon’ een winkelbezoek, maar wordt het een ervaring.
Het Kaufhaus vindt het belangrijk om goede doelen te steunen. Daarom gaat er altijd een deel van de winst naar een goed doel, welke om de zoveel tijd wisselt.

De ontstaansgeschiedenis van Het Kaufhaus

Dat het steunen van goede doelen erg belangrijk is voor Het Kaufhaus komt niet helemaal lucht vallen, maar is zelfs één van de fundamenten waarop Het Kaufhaus is gebouwd. De grondleggers van het idee zijn namelijk Machiel van Dooren en Marc Vooges. Marc Vooges was werkzaam bij Stichting Sympany. Dit bedrijf zamelt kleding in via kledingcontainers, sorteert deze en verkoopt ze wereldwijd door. Met de opbrengst hiervan steunt zij vele goede doelen. Toen Het Kaufhaus in 2013 werd opgericht, was het idee om de beste kleding uit de containers te sorteren en deze te verkopen in de winkels van Het Kaufhaus, zodat Stichting Sympany nog meer omzet kon draaien om nog meer goede doelen te ondersteunen. Tot op de dag van vandaag is Stichting Sympany de grootste aandeelhouder van Het Kaufhaus.
Het eerste filiaal werd geopend in Amsterdam, maar al snel groeide het aantal winkels tot vier locaties. Ook het assortiment is over de jaren sterk uitgebreid. Men kon eerst alleen bij Het Kaufhaus terecht voor kleding, maar nu ook voor meubels, woonaccessoires en vinyl.

Filialen en contact met Het Kaufhaus

Het Kaufhaus heeft vier filialen in Nederland, namelijk in Amsterdam op de Eerste Sweelinckstraat 21H en op de Haarlemmerdijk 154, in Utrecht op Achter Clarenburg 32 en tenslotte in Arnhem op de Roggestraat 28. In het geval dat u vanwege een vraag of een opmerking contact wil opnemen met Het Kaufhaus, dan kunt u dit doen door een e-mailbericht te sturen naar info@hetkaufhaus.nl. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd mogelijk om een bericht achter te laten op één van de social media pagina’s van Het Kaufhaus, zij is actief op zowel Facebook (facebook.com/hetkaufhaus) als Twitter (@hetkaufhaus).