OppoSuitslast Night of Freedom,

De ontstaansgeschiedenis van OppoSuits

Het Nederlandse OppoSuits ontstond geheel per toeval. Vrienden Jasper Castelein, Jelle van der Zwet en Guus Bakker waren op backpack vakantie in Vietnam, waar ze als grap een paar pakken met gekke prints en kleuren lieten maken bij een lokale kleermaker. Al tijdens de vakantie waren de pakken een groot succes, en wilden de Vietnamezen massaal met de mannen op de foto. Toen de pakken het ook op feestjes in Nederland veel bekijks trokken besloten de vrienden hierop in te spelen.
Doordat het Europees Kampioenschap 2012 destijds voor de deur stond besloten de mannen 2000 pakken te laten maken door een fabriekje in China. Toen alle pakken als zoete broodjes over de toonbank vlogen en in twee weken waren uitverkocht, zagen de mannen dit als een teken en gingen ook inspelen op andere evenementen zoals carnaval en Kerst. Ook deze pakken werden zo’n succes dat het trio hun banen moesten opzeggen en zich volledig op OppoSuits konden gaan focussen.

Succes van buiten de grenzen

De pakken van OppoSuits zijn niet alleen in Nederland een doorslaand succes, maar worden ook veel in het buitenland verkocht. Zeker nadat de bekende talkshow host Jimmy Kimmel één van de kerstpakken van OppoSuits in zijn programma droeg. OppoSuits sloot een half jaar later een deal met de grote Amerikaanse warenhuisketen Macy’s, welke ruim 800 filialen in de Verenigde Staten heeft. Daarnaast lagen de pakken tijdens de Halloween periode in zelfs meer dan 1000 verschillende winkels, hierdoor werden de Verenigde Staten in één klap de grootste afzetmarkt.
Ook met name in het Verenigd Koninkrijk doen de pakken het zeer goed en maakt OppoSuits ook plannen om de pakken in Australië en Scandinavië tot een succes te maken. Inmiddels heeft OppoSuits klanten in ruim 50 landen.

Assortiment van OppoSuits

Het assortiment van OppoSuits bestaat uit herenpakken met gekke designs en verschillende kleuren. De pakken worden daarom ook vaak vooral verkocht als feestkleding. Ook al hebben de pakken een grappige uitstraling, toch hebben ze wel de pasvorm van een ‘echt’ pak en blijven dus ook stylish. Bovendien vindt OppoSuits het belangrijk dat de pakken van goede kwaliteit zijn en bovendien betaalbaar blijven. Daarom kost het gemiddelde pak zo’n 80 euro.
Inmiddels heeft OppoSuits 45 verschillende designs en is zij ook de samenwerking met Warner Bros aangegaan. Hieruit zijn pakken met een speciaal Superman en Batman design gekomen.
De pakken worden verkocht zowel in winkels van grote retailers als online via de eigen website van OppoSuits.