Luxueuze Bikes

Luxueuze Bikes is een online shop die tweedehands fietsen verkoopt, zoals speed pedelecs, speedbikes, e-bikes en elektrische bakfietsen. De verkoop verloopt via hun eigen webshop en Marktplaats.

Ontstaan vanuit hobby

Luxueuze Bikes is opgericht door Michiel op 1 januari 2021. Het idee is ontstaan vanuit een hobby. Met Luxueuze Bikes willen wij iedereen een betaalbare speed pedelec of ander soort e-bike bieden. Op dit moment werken en verkopen we nog vanuit de eigen woning in Rotterdam, maar hebben we de ambitie het bedrijf uit te breiden en te gaan verkopen vanuit een bedrijfspand of winkelpand. Michiel: “Met een bedrijfspand hebben we meer ruimte, zodat het assortiment uitgebreid kan worden. Op termijn zouden we het leuk vinden een eigen fietsenmaker in dienst te nemen die gespecialiseerd is in onze topmerken. Verder zouden we ook meer aan marketing willen doen.”

Milieubewuster

Het doel van Luxueuze Bikes is niet alleen betaalbare speed pedelecs te bieden, maar het bedrijf heeft ook als missie mensen bewust duurzamer te laten leven door gebruik te maken van een speed pedelec of elektrische fiets. Een tweedehands speed pedelec is ook duurzamer dan een nieuwe speed pedelec. “Als mensen vaker gebruik maken van een elektrische fiets, wordt er minder vaak autogereden. Dat is gezonder, want er wordt meer bewogen en meer tijd doorgebracht in de buitenlucht. Door speed pedelecs, e-bikes en elektrische bakfietsen tegen een betaalbare prijs aan te bieden, hopen we dat mensen voor dit vervoersmiddel kiezen wanneer ze naar hun werk gaan, de kinderen van school halen of boodschappen gaan doen.”

Service

Service staat hoog in het vaandel bij Luxueuze Bikes. Op dit moment verkoopt het bedrijf via Marktplaats, waar de reviews goed worden bijgehouden. Ook komen veel klanten bij ons terecht via “mond op mond” reclame of worden doorverwezen via fietsenwinkels voor een goede en betrouwbare speed pedelec, e-bike of elektrische bakfiets. Al meer dan vierhonderd vijftig mensen hebben het bedrijf vijf sterren gegeven, één persoon heeft vier sterren gegeven. Het bedrijf loopt goed. Dit komt mede door de gunstige prijzen en de goede service. Michiel: “We reageren snel op vragen en wensen van klanten. We maken tijd vrij in de avonduren en ook in het weekend zijn we er voor de klanten.” Daarnaast is Luxueuze Bikes ook een RDW erkend bedrijf.

Toekomst

In de toekomst hopen we met Luxueuze Bikes flink uit te breiden met onder andere een bedrijfspand en uitbreiding van het assortiment. We hopen dat de speed pedelecs de nieuwe mobiliteit worden, zodat er minder CO2 wordt uitgestoten en mensen bewuster omgaan met hun woon-werkverkeer.

Luxueuze Bikes is aangesloten bij het fietsplan Nationale Fiets Projecten, waardoor het FiscFree fietsplan beschikbaar is. Dit plan stimuleert fietsen naar het werk en biedt klanten een potentieel fiscaal voordeel tot 40% korting op de totale aankoopwaarde. Hierdoor kunnen klanten bij Luxueuze Bikes op een zeer voordelige manier genieten van hun rit.