Siebel

Dit jaar, in 2022, bestaat het merk Siebel, van Siebel Juweliers, 110 jaar. Uiteraard een heuglijk moment voor de juweliersketen die inmiddels alleen al in ons land 45 winkels telt. Een aantal dat met nieuwe openingen bovendien alleen maar toeneemt. Zo opende Siebel eind 2022 nog een aantal nieuwe vestigingen, waaronder in de Amsterdamse Kalverstraat, op het Zuidplein in Rotterdam, in het winkelcentrum van Hoofddorp en in Hilversum. En mede vanwege deze en andere uitbreidingen is de juweliersketen met grote regelmaat op zoek naar nieuwe medewerkers.

De beginjaren

Het begon allemaal in 1912. Op 30 maart van dat jaar opende de toen nog maar 25-jarige zilversmid Arij Siebel zijn eerste filiaal in Rotterdam. Op de pui van de winkel prijkte zijn eigen naam. Arij had zichzelf ten doel gesteld de vertrouwde juwelier te worden waar mensen terechtkunnen voor de meest prachtige sieraden en horloges, voor een goede service en voor persoonlijke aandacht. Met succes, want de klanten kwamen al snel in grote getalen, wat erin resulteerde dat Arij binnen twee jaar drie Rotterdamse vestigingen van Siebel Juweliers had en was uitgegroeid tot een keten.

Grootste keten van ons land

In de Tweede Wereldoorlog zag Arij Siebel zich helaas genoodzaakt zijn winkels te sluiten, maar in juni 1945 al heropende hij. In de jaren daarna groeide Siebel Juweliers in de hele Randstad gestaag en daarna was het tijd om de rest van ons land te veroveren. Er volgde een aantal overnames, waarna Siebel de grootste keten van Nederland in het middel- tot hoger geprijsde segment werd. De juwelierszaken liggen gunstig verspreid over het hele land en er zijn dan ook winkels te vinden van Leeuwarden tot Maastricht en van Middelburg tot Enschede.

Aandacht voor de klant

Het merk Siebel Juweliers heeft zich in de 110 jaar van haar bestaan toegespitst op een hoge servicestandaard, waarbij betrouwbaarheid hoog in het vaandel staat. De medewerkers geven klanten graag een grote mate van persoonlijke aandacht en de winkels zijn zonder uitzondering gezellig en open te noemen; alles om de klant een bijzondere ervaring te geven. Het uitzoeken van een sieraad of horloge is immers een speciale aangelegenheid die om de uiterste zorg en aandacht vraagt. De collecties van Siebel Juweliers bestaat uit multibrands en zijn dan ook altijd hedendaags, waarbij ook de modetrends op de voet worden gevolgd.

Hoge kwaliteit

Omdat iedere creatie van de juwelier handgemaakt en uniek is én vervaardigd met goud, zilver en/of diamant, gelden er voor de sieraden die Siebel Juweliers haar klanten biedt strenge kwaliteitscontroles. Dit gebeurt op basis van jarenlange kennis, kunde en vakmanschap. Siebel doet dit alles zelf en met de grootste aandacht en zorg. De sieraden- en horlogecollectie van bekende merken is daarbij ongekend breed. Geen andere juwelier biedt een soortgelijk groot assortiment aan eigen merken. Daarnaast zijn er tal van prestigieuze (internationale) merken exclusief bij Siebel Juweliers te verkrijgen, waaronder Diamonde, LeChic, en Rochemont. Deze sieraden en horloges variëren van klassiek tot modern en van heel betaalbaar tot exclusief. Daarnaast heeft Siebel een groot assortiment aan trouwringen. Bekende merken zijn Bouchard, Desiree en Martinshof.

Members only club

Om nog meer tegemoet te kunnen komen aan en in te spelen op de wensen van haar klanten, heeft Siebel Juweliers bovendien een exclusieve Siebel Member Club. Onderdeel hiervan is een gratis servicebeurt en het versturen van onderhoudstips. Doel is dat klanten zo lang mogelijk kunnen genieten van hun aankoop. Om het haar members nog meer naar de zin te maken, zijn er mooie kortingen, winacties en exclusieve member only events.