Ron Hazenberg Campers

Ron Hazenberg groeide op als jongste zoon van een garagehouder. Vanaf een jonge leeftijd was hij werkzaam in het bedrijf van zijn vader. Hij is geïnspireerd en gefascineerd geraakt met het hebben van een eigen onderneming evenals de auto-industrie. Sinds 1993 jaagt Ron Hazenberg zijn eigen dromen na. Op 21-jarige leeftijd besloot hij zijn kansen te pakken en te kiezen voor het ondernemerschap.

Ron Hazenberg Campers

Een huurwoning met naastgelegen pand werd ingericht tot een veelbelovende werkplek. Vanuit hier werd het onderhoud en schadeherstel van auto’s verricht. Daarnaast was er ook ruimte voor het verkopen van auto’s. Het bedrijf van Ron Hazenberg was een feit en het bleek ook een succesvolle stap te zijn geweest. De zaken verliepen goed, waardoor Ron Hazenberg de mogelijkheid kreeg om een nieuw pand te bouwen. Deze werd voorzien van een grote showroom en werkplaats. Hierdoor kreeg het bedrijf de potentie uit te breiden en de verkoop van campers toe te voegen aan het bestaande assortiment.

Kijken door het grote voorraam

Door de visie van Hazenberg heeft er een enorme groei plaatsgevonden. Deze groei heeft het bedrijf bewogen om in 2007 een groter pand aan te kopen. Ook dankzij de innovatie van gerenommeerde campermerken was het een kans om op de toekomst te richten. Na een grondige verbouwing kon hier een royale selectie campers worden gestald.

In 2018 vierde Ron Hazenberg het 25-jarige bestaan van zijn bedrijf. Echter was het ook een turbulente periode en moest er in datzelfde jaar een verandering plaatsvinden. Het motto van de Groningse ondernemer Hazenberg: “Kijken door het grote voorraam en niet via de achteruitrijcamera.” Daarom is de keuze gemaakt om de uitdaging aan te gaan en te verhuizen naar een nieuw onderkomen.

Nieuwe showroom

Het oog viel op een prachtig pand dat beschikt over een grote showroom met veel lichtinval, een efficiënt ingerichte werkplaats met genoeg werkplekken. Ook is het pand ideaal gelegen, vlakbij de A7. In deze showroom worden verschillende merken getoond en is er een met zorg geselecteerd aanbod samengesteld. De diverse merken zijn onder andere Knaus, Carthago, Hymer, Bürstner en Hobby. Door de expertise van Ron Hazenberg kan er een veelzijdige collectie worden aangeboden. Er is dus volop keuze, voor zowel de beginnende kampeerder als de ervaren kampeerders.

Een nieuwe manier van vakantie vieren

Ron Hazenberg Campers heeft net als vele ondernemers de bedrijfsplannen enigszins moeten aanpassen. “Helaas heeft de kampeerbeurs dit jaar niet mogen plaatsvinden. Toch merken wij dat mensen in deze periode vaker kiezen voor een vakantie in eigen land of met de auto weggaan. Beginnende kampeerders tonen interesse in campers en in het kamperen. Een beurs zou een uitgelezen moment zijn geweest om deze doelgroep aan te spreken. Daarom heb ik de maand oktober uitgeroepen tot dé kampeermaand en hoop ik ze op deze manier te bereiken.”

In de huidige situatie gaat men opzoek naar een vakantieadres dichterbij huis. De campers van Ron Hazenberg zijn uitermate geschikt voor spontane of korte trip. “Reizen met de camper geeft je een gevoel van vrijheid; je kunt overal heen en staan waar je maar wilt. Bovendien is reizen met de camper corona-proof. Je kunt gemakkelijk de anderhalve meter afstand houden in een camper, op een camperplek of in de vrije natuur. Kamperen met een camper is niet alleen bestemd voor de zomermaanden, ook in de wintermaanden kun je prima met de camper op reis.”