MediaGarant

MediaGarant is een online marketingbureau gevestigd in Groningen en in het bezit van de Google Partner status. Naast de online marketingactiviteiten die het bureau aanbiedt, is MediaGarant ook mediapartner van zes verschillende nieuwswebsites.

SEO-teksten

MediaGarant focust zich als marketingexpert op de online markt. Google is daarbij een belangrijke tool. Je kunt MediaGarant bijvoorbeeld inschakelen voor SEO (Search Engine Optimazation). Een bedrijf kan SEO inzetten om beter gevonden te worden in de zoekmachines op internet, zoals Google. Dit gebeurt onder andere door contentcreatie. Denk hierbij aan teksten, foto’s en video’s die gecreëerd worden voor de website. Een hoge SEO-score is van belan bedrijf is van belang om meer omzet te generen. Zoekmachinegebruikers kijken vaak niet verder dan de eerste pagina van de zoekresultaten. Het creeren van content doet MediaGarant ook op het niveau van nieuwswebsites, vaak in de vorm van advertorials voor op branchespecifieke websites.

SEA; adverteren op Google

Ook SEA (Search Engine Advertising) is een (betaalde) manier om bovenaan in Google te komen. Besteed je de SEA uit aan MediaGarant, dan zullen zij de advertenties creëren waarmee je bovenaan in Google komt. Hierbij hoort ook de monitoring, zodat er geanalyseerd wordt of de advertenties succesvol zijn en wat dit oplevert voor de klant.

Website laten maken

MediaGarant bouwt websites die gebruiksvriendelijk zijn. Dat betekent dat er rekening wordt gehouden met onder meer de snelheid van de website, de laadtijd en gebruiksvriendelijkheid. Alle websites zijn altijd responsive, waardoor het scherm zich aanpast aan het apparaat van de gebruiker, bijvoorbeeld de laptop, tablet of smartphone. MediaGarant bouwt niet alleen websites, maar optimaliseert ze ook. Dus als een bedrijf al een bestaande website heeft, kan de website geoptimaliseerd worden. Door de marketingachtergrond die MediaGarant bezit, kan een website zo ingericht worden, zodat deze goed werkt wanneer je er acquisitie mee wil doen door middel van Google Ads, Social Media Ads en SEO. Ook is het bij MediaGarant mogelijk om de gehele website zelf samen te stellen.

Mediapartner

MediaGarant is mediapartner van zes verschillende nieuwswebsites, waaronder de Nationale Zorggids en de Nationale Onderwijsgids. Ook deze nieuwsplatformen zijn aangesloten bij de mediafederatie. Voor deze nieuwswebsites worden ook advertentieruimtes verkocht aan relevante en branchegerelateerde bedrijven. Hierbij gaat het specfiek om advertorials, vacatures, social media posts, events en blogs. Het is dus mogelijk om als organisatie een eigen minicampagne samen te stellen. Dit gebeurt door middel van mediapakketten. Dit zijn pakketten met een duur van één tot vijf jaar waarbij de klanten van MediaGarant de mogelijkheid krijgen een of meerdere van deze media-uitingen te kiezen voor op een van de branchegerelateerde websites.

Toekomstvisie

MediaGarant is ontstaan met het idee bedrijven beter vindbaar te maken op het internet, zowel via een eigen website als via de zoekmachines. De online marketingindustrie staat nog in de kinderschoenen, waarbij voornamelijk op het gebied van tijdige levering en communicatie nog stappen gezet kunnen worden. MediaGarant probeert op deze behoefte in te springen door (voornamelijk) MKB-bedrijven de mogelijkheid te bieden om hun diensten en/of producten aan te bieden via het internet. Dit voor een lage prijs en met proactieve communicatie. Met deze missie streeft het mediabedrijf ernaar een respectabele speler te worden in het aanbieden van onlinemarketingdiensten voor MKB-bedrijven in Nederland.