De Nationale Onderwijsgids

De Nationale Onderwijsgids is een digitaal platform voor eenieder die geïnteresseerd is in onderwijs, bedoeld voor zowel de consument als de professional.

Branchegerelateerde artikelen

De Nationale Onderwijsgids biedt nieuws en actualiteiten over de gehele onderwijsbranche. Denk hierbij aan nieuws over kinderopvang tot aan nieuws over de universiteit en alles wat daartussen zit. Op de website is het laatste nieuws te vinden, aangevuld met achtergronden, blogs en ingestuurde artikelen. Via de sociale media kanalen van de Nationale Onderwijsgids (Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram) wordt er verwezen naar nieuwsartikelen op de website, worden er winacties georganiseerd en wordt er andere interessante content over het onderwijs gecreëerd en gepubliceerd.

Ontstaan van de Nationale Onderwijsgids

Het idee voor de Nationale Onderwijsgids is ontstaan vanuit de gedachte dat alles online te vinden is, maar soms lastig bereikbaar omdat artikelen verspreid zijn over het hele internet. Een beetje nieuws hier en achtergrondinformatie daar, weer ergens anders vacatures. Hoe fijn zou het zijn om een gevestigd platform te creëren waarop al die informatie in één overzicht vindbaar is? Met dat vraagstuk is aan de slag gegaan en daaruit is de Nationale Onderwijsgids voortgekomen. Nu kan iedereen die geïnteresseerd is in het onderwijs informatie, actualiteiten, vacatures en andere wetenswaardigheden vinden op één platform.

Concurrentie

De Nationale Onderwijsgids onderscheidt zich van concurrenten door goed te zijn in wat ze doet. En dat is het brengen van het laatste onderwijsnieuws. Het bedrijf is in het bezit van een redactie die dagelijks verslaglegt aan alle onderwijsgerelateerde onderwerpen. Het doel is om de kern van het nieuws te brengen. Mocht een bezoeker meer willen weten, dan worden er verscheidene achtergrondartikelen en interviews geboden waarin dieper wordt ingegaan op bepaalde onderwerpen.

Samenwerkingen

De Nationale Onderwijsgids is in Groningen gevestigd en aangesloten bij de mediafederatie. Vanuit dit kantoor wordt er samengewerkt met zzp’ers die verspreid over heel Nederland zitten. Daarnaast wordt er samengewerkt met verschillende nieuwspartners, maar ook met andere bedrijven voor bijvoorbeeld een win- of bedankactie, zoals VVV Nederland. Er wordt ook samengewerkt met congresorganisatoren, zodat de Nationale Onderwijsgids de onderwijscongressen kan promoten.