Otto Cornelissen

Otto Cornelissen is mede-eigenaar van SI Europe. SI Europe is gespecialiseerd in het bouwen van metershoge steigers en het plaatsen van isolatiewerk in de petrochemische industrie.

Recruitmentskills

Otto Cornelissen startte dit bedrijf met de kennis en ervaring die hij opdeed in eerdere ondernemingen. Hij was namelijk eerder eigenaar van OTTO Work Force, een van de eerste uitzendbureaus die Poolse werknemers naar Nederland haalde om in Nederlandse bedrijven te plaatsen. Ook ontwikkelde hij een recruitmentapparaat voor diverse Europese landen. Zo kon hij kantoren neerzetten in verschillende Europese landen om mensen te rekruteren voor uitzendbureaus die zelf geen recruitmenttools in het buitenland hadden.

Petrochemische industrie

Het doel van SI Europe is om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen binnen de petrochemische industrie. Otto Cornelissen: “Het inzetten van de juiste medewerkers is meer dan alleen het leveren van mensen. We bieden mensen aan met kracht, de juiste competenties en voldoende kennis. Het moet een goede match tussen werkgever en werknemer zijn, zodat er een win-winsituatie ontstaat. Dit doe ik al sinds 2000.” Het werven, uitzenden en contracteren van werknemers nu in deze nichemarkt met SI Europe tot één van de grootste gespecialiseerde bedrijven voor professionals in de sector.

Internationale dekking

Dagelijks werken ruim vierhonderd mensen vanuit de kantoren van SI Europe in diverse Europese landen bij klanten in Nederland, Polen en Litouwen. “We rekruteren uit Polen, Litouwen, Hongarije, Bulgarije en Roemenië. Onze medewerkers hebben oog voor kwaliteit en service.” Si Europe heeft een internationale dekking, zodat er altijd maatwerk geboden kan worden en multinationals voorzien kunnen worden van technisch personeel. De expertise van SI Europe ligt bij het rekruteren van personeel in de petrochemische industrie, zoals steigerbouwers, isolatiemonteurs, schilders en tracing monteurs.

Goed voor personeel

De focus ligt niet alleen bij het aanbieden van goed opgeleid personeel aan opdrachtgevers, maar het bedrijf heeft ook oog voor de belangen van de werknemer. “Dagelijks werken honderden medewerkers aan het meest uitdagende project in zowel Nederland als België waarbij wij alle zaken rondom lonen, vergunningen, contracten, materialen, transporten en huisvesting voor onze rekening nemen. Als werknemer ben je verzekerd van een marktconforme vergoeding voor je werkzaamheden.” Omdat personeel vaak uit het buitenland wordt gehaald, draagt SI Europe ook zorg voor huisvesting van deze werknemers. “Voor ruim 400 medewerkers zorgen wij voor dagelijkse huisvesting die voldoet aan de SNF-richtlijnen. En met ons wagenpark zorgen we ervoor dat onze medewerkers die geen eigen vervoer hebben wel op hun werkplek kunnen komen. In samenwerking met verschillende opleidingscentra zorgen we ervoor dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen en blijven groeien.”