Rocycle buiten lesje

Rocycle is een intensieve vorm van indoor cycling of spinning. Deze van oorsprong Amerikaanse sporttrend is opgepakt door de Nederlander Rogier van Duyn. De afgelopen jaren opende hij verschillende Rocycle locaties in grote steden, waaronder Amsterdam en Utrecht.

Uniek work-out concept

Rocycle is een uniek work-outconcept op een fiets. Na de opening werd het al gauw een ontzettend populaire vorm van sporten. Het is een combinatie van cardio en krachttraining, waarbij alle spieren worden getraind en gewerkt wordt aan het uithoudingsvermogen. Daarnaast gaat het ook om de beleving van de work-out. Vaak is de zaal waar lesjes plaatsvinden donker gemaakt, met discolichten of kaarsen als verlichting. Er zijn voldoende handdoeken, shampoos en waterflesjes te vinden en tijdens het ‘Rocyclen’ is er clubmuziek te horen. De instructeur zorgt ervoor dat de sporters gemotiveerd blijven met kreten als ‘Nog even volhouden!’ en ‘You can do it!’

Flink calorieën verbranden

Een Rocycle-lesje duurt 45 minuten. In drie kwartier tijd worden er al snel tussen de 500 en 900 calorieën verbrand, afhankelijk van de intensiteit. De work-out bestaat voornamelijk uit fietsen, maar je beweegt ook met je bovenlichaam mee. Roycle is dus een intensieve work-out waar veel vet mee verbrand kan worden in een relatief korte tijd.

Samenwerkingen

In Coronatijd werd binnensporten in groepen vrijwel onmogelijk gemaakt. Daarom is Rocyle op zoek gegaan naar inventie oplossingen. Zo werd in de lente en zomer buiten lesjes gegeven bij horeca gelegenheid Strand Zuid, in Amsterdam Zuid. Zo konden er toch groepslessen gegeven worden. Ook wijkt Rocycle met enige regelmaat uit naar bijzondere locaties. Zo hebben er verschillende lessen plaats gevonden in uitgaansgelegenheid Escape in Amsterdam.

Rocycle locaties

Locaties zijn een belangrijke factor voor Rocycle. Er wordt bewust gekozen voor een locatie midden in de stad. Het bedrijf werkt namelijk niet met abonnementen, maar er wordt per les betaald. De drempel moet dus laag zijn om binnen te stappen en een lesje te volgen. Wil het bedrijf succesvol zijn en blijven, zijn er een minimaal aantal klanten per dag nodig. Die krijg je makkelijker op een locatie in een dichtbevolkt gebied dan net buiten de stad. Het bedrijf merkt ook dat vrouwen de sport interessanter vinden dan mannen. Dat betekent dat Rogier van Duyn, de oprichter van Rocycle, kiest voor steden waar relatief meer vrouwen dan mannen te vinden zijn.

Internationaal

Inmiddels heeft Rocycle meerdere locaties in de grote steden van Nederland. Maar ook internationaal groeit het bedrijf. In Duitsland heeft het bedrijf locaties in Berlijn, Hamburg en Keulen, maar ook in België is Rocycle te vinden. Onder andere in Brussel, Antwerpen en Gent. De komende jaren heeft het bedrijf als doel nog dertig locatie in de Benelux en Duitsland te openen.