Stellar Group

De Stellar Group is een van oorsprong Brits sportmanagementkantoor. Stellar Group Nederland maakt deel uit van de Stellar Group met tien kantoren wereldwijd. Stellar is marktleider op het gebied van sportmanagement, waarbij de focus voornamelijk ligt op voetbal.

Oprichting

In 1994 werd in Engeland de Stellar Group opgericht door Jonathan Barnett en David Manasseh. Ze begonnen met het begeleiden van één speler. In de loop der jaren hebben ze dat uitgebouwd naar meerdere spelers en meerdere sporten. Na ongeveer tien jaar werden er kantoren in meerdere landen geopend. Op dit moment is de Stellar Group actief in tien landen, heeft het rond de honderd mensen die voor ze werken en die zo’n achthonderd sporters begeleiden. Het sportmanagementkantoor heeft zich weten op te werken tot wereldwijde marktleider. De Stellar Group Nederland werd in 2013 geopend. Hier werken nu zes mensen die rond de veertig sporters managen.

Werkwijze

Het uitgangspunt van de Stellar Group is kwaliteit leveren, zodat sporters bewust zullen kiezen voor een sportcarrière begeleid door de Stellar Group. Het sportmanagementkantoor benadert zelf sporters om te begeleiden, maar het kantoor wordt ook vaak zelf benaderd door sporters. Door de jaren heen heeft de Stellar Group een zeer goede naam opgebouwd zodat spelers/sporters vaak zelf contact zoeken. Het doel is om een speler vanaf het begin van zijn sportcarrière te begeleiden tot het moment dat hij stopt met topsport. Het streven is om een langetermijnrelatie aan te gaan met de sporter, waarbij de Stellar Group de speler bijstaat op het gebied van fysieke begeleiding, zakelijke begeleiding, zoals het doen van contractonderhandelingen en het juridische aspect, maar ook mentale begeleiding en carrièreplanning. De Stellar Group heeft een internationaal netwerk opgebouwd dat bestaat uit vele professionals en zeer goede banden met clubs, waardoor het voor Stellar Group bijvoorbeeld goed mogelijk is om bepaalde transfers te realiseren voor haar cliënten.

Toekomstvisie

De Stellar Group is door het Amerikaanse tijdschrift Forbes uitgeroepen tot het nummer één sportmanagementkantoor wereldwijd. Deze titel zegt iets over de kwaliteit van dienstverlening en deze kwaliteit wil het bedrijf graag vasthouden en waar nodig verbeteren. In de toekomst streeft de Stellar Group er dan ook naar om het huidige netwerk en marktaandeel te behouden, om zich vanuit dat punt verder te focussen op de kwaliteit van dienstverlening en de kwaliteit van de sporters die zij bijstaat.