EMTV Camera

EMTV (Eye Media Television) is een producent van televisie content, waaronder branded content, daytime televisieformats en ook online content. Zij is onderdeel van moederbedrijf Eye Media Group, waarvan momenteel Antea Satelliet VI-7 BV, Kleinendorst Beheer BV en BenK Invest BV eigenaar van zijn.

Inmiddels is EMTV al jarenlang een vaste speler binnen de televisiewereld en maakt zij televisieprogramma’s in samenwerking met de grote commerciële zenders. Een voorbeeld van deze programma’s is Lifestyle Experience. In 2012 heeft EMTV de Piet Heyn Challenger Award gewonnen. Deze award wordt uitgereikt aan ondernemingen die zich met durf, visie en daden onderscheiden in de markt waarin zij actief zijn.

Eén van de grootste televisie producenten

Over de jaren heen is EMTV uitgegroeid tot één van de grootste producenten van het Nederlandse televisielandschap. Ze produceert momenteel programma’s voor RTL4, RTL5, RTL7 en SBS6. Om dit mogelijk te maken werkt de producent met ongeveer 150 vaste professionals vanuit de vier verschillende vestigingen die EMTV heeft. Voor elke fase van het productie-traject heeft zij professionals in huis die meteen ingezet kunnen worden; van cameramensen tot aan redacteuren en van presentatoren tot editors. Hierdoor kan zij ook wanneer er een nieuw concept moet worden ontwikkeld volledig meedenken met de betrokken partijen. Dankzij haar vele jaren ervaring in de televisiewereld en de vele professionals die zij in huis heeft kan EMTV volledige producties leveren van de hoogst haalbare kwaliteit.

Programma’s

EMTV is met name gespecialiseerd in programma’s waarin de nieuwste ontwikkelingen en trends aan bod komen. Voorbeelden hiervan zijn Lifestyle Experience op RTL4, Ondernemend Nederland op RTL7, WoonTips op RTL4 en Lekker Leuk Leven op SBS6. Deze vier televisieprogramma’s worden haast non-stop gedurende het hele jaar uitgezonden.

Lifestyle Experience is bijvoorbeeld een programma dat bij uitstek laat zien wat EMTV in huis heeft. Dit programma is hét programma dat de televisiekijker kennis laat maken met de nieuwste trends en gadgets, maar hen ook een unieke inkijk geeft bij nieuwe bedrijven en diensten.

Andere diensten

Naast de productie van programma’s voor televisie, is EMTV ook zeer ervaren in het ontwikkelen en produceren van andere mediaconcepten, zoals bijvoorbeeld commercials, promotiefilms, instructiefilms, bedrijfsfilms, narrowcasting en documentaires. Deze concepten kunnen worden ingezet als televisiecontent, maar ook als online content. Bovendien is EMTV in het bezit van drones, waardoor zij in staat is om luchtopnames te maken.