Garage

Over Garage

De Garage is een plek waar ondernemers (zowel startende als ervaren), maar ook studenten en onderzoekers kunnen komen om te experimenteren met hun duurzame businessplan of concept. De omgeving en community die de Garage biedt, kan dat deze entrepreneurs juist net dat ene zetje geven dat ze nodig hebben bij het ontwikkelen van hun idee.
De naam ‘Garage’ is geïnspireerd op de grote bedrijven zoals grote succesvolle bedrijven zoals Amazon, Apple en Disney die ook ooit zijn begonnen als klein bedrijfje in een garage.

Voor wie is de Garage?

De Garage is voor verschillende soorten groepen. Startende ondernemers kunnen terecht bij de Garage om hun businessplan te verbeteren en ook hun uiteindelijke product te testen. In de Garage kunnen ze hier hulp krijgen van mentors, onderzoekers en studenten. Onderzoekers kunnen juist in de Garage terecht om hun onderzoek eens goed onder de loep te leggen, de reikwijdte hiervan te vergroten en eens goed te bekijken hoe hun onderzoek een impact kan maken op de samenleving. Ook ervaren ondernemers kunnen terecht bij de Garage, bijvoorbeeld om een manier te zoeken om hun bedrijf te innoveren of (organisatorische) problemen waar zij tegenaan lopen op te lossen.

Wat kan de Garage bieden

Allereerst biedt de Garage een ruimte waar iedereen kan netwerken en ideeën kan uitwisselen. Daarnaast bieden ze voor 150 euro per maand per persoon een flex-bureau aan, waar men kan werken, inclusief gratis koffie en wekelijkse borrels. Ook organiseert de Garage allerlei evenementen om nieuwe vaardigheden te leren en ook kennis te maken met bepaalde onderwerpen.

Over UtrechtInc

UtrechtInc is de overkoepelende organisatie waar Garage onder valt. Het is een community die uit startende en ervaren ondernemers, experts, vrienden, mentoren en ander talent bestaat. De betrokkenheid van deze community is de drijvende kracht achter UtrechtInc en dus ook Garage. De organisatie gelooft namelijk dat het essentieel is voor ondernemers om kennis en ideeën uit te wisselen. Dit doen ze ook door nieuwe startups te ondersteunen en het juiste zetje te geven. Voor UtrechtInc ligt de focus voornamelijk op innovatieve startups met meestal een IT-insteek. Thema’s die hierbij vooral de aandacht krijgen zijn klimaat, gezondheid en educatie.
Om dit allemaal te kunnen bewerkstelligen heeft UtrechtInc in haar kantorenvleugel een speciale open werkomgeving gemaakt, die ondernemers extra stimuleert om hun kennis en ervaringen met elkaar te delen. Daarnaast heeft UtrechtInc ook hele sterke banden met de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en het UMCU.