NXXT Franchise

Ondernemen blijft voor veel werknemers een beangstigend terrein waar zij liever ver vandaan blijven. De mens houdt nou eenmaal van zekerheid, en laat dat nou net datgene zijn wat bij het leven als entrepreneur ontbreekt. Maar toch blijven bij veel mensen de voordelen van ondernemen, je eigen tijden bepalen, meer vrijheid hebben, minder werken en meer verdienen, door het hoofd spoken wanneer je ’s ochtends voor de zoveelste keer met tegenzin naar je werk gaat. In een ideale wereld zou je eigenlijk wel willen ondernemen, maar dan tegelijkertijd verzekerd zijn van werk. Je eigen week en ritme bepalen maar toch zeker zijn van inkomsten. Het lijkt bijna een utopie, maar dit is de realiteit van het franchiseconcept NXXT van franchiseondernemer Jan Catsburg.

Ondernemen zonder onverantwoord risico

Veel werknemers durven de stap niet te zetten om hun vaste baan op te zeggen en ondernemer te worden. Jan Catsburg biedt hierin met zijn concept NXXT Franchise een uitkomst: ondernemen zonder onverantwoord risico. Bij NXXT rijschool kan je ervoor kiezen om rijinstructeur te worden, en zo zelfstandig te ondernemen met de zekerheid van werk. NXXT Franchise viert dit jaar haar 10e verjaardag en inmiddels zijn er al 125 rijinstructeurs zelfstandig aan het werk via NXXT. Deze ondernemers zijn overgestapt vanuit loondienst of zijn via Firstt- NXXT haar eigen opleidingsinstituut- omgeschoold tot instructeur. “Eerst start je bij Firstt en word je opgeleid tot rijinstructeur. Als we zien dat je over de juiste motivatie beschikt, dan kan je na het behalen van je opleiding gelijk starten bij NXXT. We zoeken mensen die enthousiast zijn en van wie het hun passie is om sociaal werk te verrichten,” aldus Jan Catsburg, oprichter van NXXT rijscholen en opleidingsinstituut Firstt.

Verzekerd van werk

Dankzij de marketingstrategieën van eigenaar Jan Catsburg hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je als franchisenemer bij NXXT zonder werk zit. “Ik hou me vooral bezig met de marketing van het bedrijf en zorg ervoor dat de lesauto’s gevuld blijven met leerlingen. Door actieve marketingtools zorg ik ervoor dat onze instructeurs binnen twee maand helemaal vol zitten. Zo had één van onze startende instructeurs binnen drie maanden tijd 45 leerlingen die bij hem rijles namen.”

Beste van Nederland

In 2018 bekroonde RTL4 programma Beste van Nederland de NXXT rijschool van Jan Catsburg tot beste rijschool van het land. Dit komt met name door de scherpe prijzen en goede service en kwaliteit die de rijschool biedt voor haar leerlingen. Daarnaast biedt NXXT Franchise ook veel voordelen voor haar ondernemers, zoals de vrijheid van ondernemen gepaard aan de zekerheid van een reguliere baan.