Rutger Revoort

Rutger Revoort is mede-eigenaar van notariskantoor Rosenberg Polak in Den Haag. Binnen het notariskantoor bekleedt hij de functie van notaris. Rutger Revoort heeft zich gespecialiseerd in vastgoed en ondernemersrecht.

Hbo- en masterstudie

Nadat Rutger Revoort zijn studie Management, Economie en Recht aan de Haagse Hogeschool had afgerond, ging hij aan de slag als notarieel medewerker op notariskantoor Caminada Notarissen in Rijswijk. Zijn functie als notarieel medewerker beviel hem wel en daarom besloot hij zich te specialiseren in het notarieel recht door weer te gaan studeren. Naast zijn werk op het notariskantoor volgde hij de studie Notarieel Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Notariskantoor Rosenberg Polak

Na zijn afstuderen werd Rutger Revoort beëdigd als kandidaat-notaris. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als kandidaat-notaris, werd Rutger Revoort benoemd tot notaris bij hetzelfde kantoor als waar hij begon als notarieel medewerker. Op dit kantoor leert hij ook Maarten de Groot kennen. Omdat hij goed met hem kan samenwerken, besluiten ze in 2017 notariskantoor Rosenberg Polak samen over te nemen. Rutger: “Ik had me inmiddels gespecialiseerd in vastgoed en ondernemersrecht en Maarten de Groot is gespecialiseerd in familierecht, erfrecht en vermogensplanning. Binnen Rosenberg Polak vormen we een team van twee notarissen, twee kandidaat-notarissen, vier notarisklerken en zes secretaresses.”

Een akte maken is een middel, niet het doel

Inmiddels is Rutger Revoort vijf jaar mede-eigenaar van notariskantoor Rosenberg Polak, dat gevestigd is in het Statenkwartier van Den Haag. Het kantoor is opgericht door mr. C.D. Rosenberg Polak, die na twintig jaar notaris en ondernemer te zijn geweest met pensioen ging. “We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid en dat komt mede door onze positionering. Persoonlijk contact en relatiebeheer is een belangrijk onderdeel van onze strategie. Een akte maken is een middel, niet het doel. Dat houdt in dat we het belangrijk vinden onze klanten te leren kennen, want de klant is voor ons belangrijk en niet het dossier. We merken dat klanten dit fijn vinden. Onze zakelijke klanten leggen hun privézaken ook bij ons neer.”

Bewust gekozen voor het notariaat

Werken met het Nederlands Recht heeft Rutger Revoort altijd aangesproken. “Ik heb bewust gekozen voor het notariaat in plaats van de advocatuur, want in de advocatuur ben je conflicten aan het oplossen, terwijl ik die liever voorkom. Door middel van het notariaat kun je mensen al behoeden voor eventuele problemen wanneer ze starten met bijvoorbeeld een eigen onderneming.”