NBSA Instituut

Het NBSA Instituut, ofwel het Nationale Business Succes Award Instituut, is een Nederlandse organisatie die in 2011 is opgericht en zich bezig houdt met het versterken van ondernemers en ondernemingen in hun ‘weg naar succes’. Haar missie is om succes te stimuleren, kennis over hoe succes bereikt kan worden te delen en succesvolle professionals met elkaar te verbinden. Dit kan het NBSA Instituut bewerkstelligen door een nauwe samenwerking met ‘succespartners’, zoals in de eerste plaats haar eigen gedreven werknemers, professionals, instituten en organisaties. Dankzij onderzoek en samen te werken weet het NBSA Instituut wat precies de universele succesfactoren zijn voor personen en ondernemingen, welke zij weer kan vertalen naar de organisatie van bepaalde activiteiten.

Activiteiten

Volgens het NBSA Instituut is succes een keuze, die zij graag verder helpt te stimuleren. Dit doet zij door verschillende activiteiten te organiseren, zoals bijvoorbeeld het uitlichten van bepaalde ondernemingen en professionals, het toelichten van specifieke succesfactoren via verschillende soorten communicatieplatforms en speciale evenementen om te netwerken. Daarnaast is het NBSA Instituut de organisator van de enige landelijke én open ondernemersverkiezing binnen Nederland: de Nationale Business Succes Award.

Nationale Business Succes Award

De Nationale Business Succes Award is de door het NBSA Instituut ontwikkelde ondernemersverkiezing welke zij in 2012 is begonnen. Een selectie van enkel 250 ondernemingen kan deelnemen aan de verkiezing. De ondernemingen kunnen zichzelf opgeven, waarna de Nominatiecommissie van het NBSA Instituut een selectie zal maken en een nominatielijst van 250 bedrijven opstelt. Aan de verkiezing is een hoofdprijs verbonden van 100.000 euro, daarnaast zijn er ook nog 19 categorieën waarin ondernemingen in de prijzen kunnen vallen (bijvoorbeeld Innovatie, Beste Werkgever, Snelste Groeier et cetera). Naast het kunnen winnen van de geldprijs, krijgt elke genomineerde voor de award tevens een grote hoeveelheid aan publiciteit op verschillende platformen, wat leidt tot meer naamsbekendheid onder het Nederlandse publiek, maar ook bij andere professionals. Bij de verkiezing van 2015, welke plaatsvond in februari 2016, werd de award uitgereikt door voormalig minister-president Jan-Peter Balkenende.

De Nationale Business Succes Award-verkiezingen van het NBSA Instituut is verbonden aan een televisieprogramma dat wekelijks op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden, namelijk De Succesfactor op RTL7. Hierbij wordt niet alleen de winnaar van de Nationale Business Succes Award in het zonnetje gezet, maar geldt tevens als motivatie voor anderen om zich verder te ontwikkelen en succesvol te worden.