Tunex Pand

Over Tunex Automotive

Tunex Automotive is een Nederlandse autogaragebedrijf dat zich specifiek bezighoudt met tuning en speciaal onderhoud. Het bedrijf is in 2003 opgericht en is vooral ontstaan vanuit zijn liefde voor snelle auto’s en tuning. Inmiddels werken er 9 medewerkers bij Tunex Automotive, waaronder twee automotive software engineers en een aantal 1e automonteurs.

Tuning

Bij het tunen van auto’s gaat het niet om het aanpassen van het uiterlijk van auto’s, maar juist om het vergroten van het vermogen van de motor van deze auto’s. Dit wordt gedaan door middel van zowel softwarematige aanpassingen (het zogeheten chiptuning) als door middel van mechanische aanpassingen. Het voordeel van tuning is dat auto’s niet alleen sneller kunnen rijden en meer trekkracht hebben. Tuning leidt namelijk ook tot meer souplesse (ook wanneer men rustig rijdt) en in de meeste gevallen ook een lager brandstofverbruik. Op de website van Tunex Automotive (www.tunex.nl), is per automerk en per autotype een overzicht te vinden van wat voor vooruitgang er over het algemeen geboekt kan worden met een tuning. Natuurlijk kan dit altijd per type motor, de kilometerstand van de auto en de staat van de auto zelf wel eens verschillen. Overigens is Tunex Automotive de trotse eigenaar van een 4×4 Dyno vermogensbank. Dit is een vermogensbank uit Amerika en één van de meest nauwkeurige ter wereld. Hiermee kan zij het vermogen van auto’s testen tot op 1500pk en snelheden van tot wel 300 km/u. De vermogensbank is geschikt voor zowel auto’s met een tweewiel- als met een vierwielaandrijving.

Contact opnemen met Tunex Automotive

Tunex Automotive is gevestigd op Industrieterrein Het Goor op Brede Steeg 12, 7041 GV ’s-Heerenberg. Tevens is zij per telefoon bereikbaar op telefoonnummer 0314 – 667360. Indien zij liever door Tunex Automotive gebeld wil worden, dan kan zij via de website een terugbelverzoek indienen. Ook kunnen klanten per fax contact opnemen met Tunex Automotive, hiervoor kunnen zij een faxbericht sturen naar 0314 – 668595. Indien de klant digitaal contact wenst op te nemen met Tunex Automotive, dan kan zij dit doen door het online contactformulier in te vullen of door een e-mailbericht te sturen naar info@tunex.nl. Tot slot heeft Tunex Automotive ook een eigen Instagram-pagina, waarop zij zo nu en dan een foto plaatst van de auto’s waar zij op dat moment mee bezig is en de behaalde resultaten.