BAM

Over BAM

BAM, voluit de Koninklijke BAM Groep nv, is een onderneming die verschillende projecten ontwikkelt, uitvoert en onderhoudt. De projecten hebben een woon-, -werk, transport- of recreatie bestemming en worden volledig uitgevoerd door de BAM. Het is een van de grootste bouworganisaties in Europa. BAM is actief in meer dan 30 landen en heeft een sterke marktpositie verkregen in verschillende Europese landen. Ook in de Verenigde Staten is de BAM actief. BAM is actief in de sectoren bouw & techniek, infrastructuur, vastgoed en publiek-private samenwerking. De CEO van BAM is Rob van Wingerden.

Oprichting

De BAM is opgericht in 1869 en was oorspronkelijk een werkplaats voor timmermannen. Het bedrijf staat bekend in veel verschillende landen, door een groot netwerk in verschillende landen. BAM heeft veel vestigingen, wereldwijd. De diensten die BAM verleent zijn gericht op het gehele bouwproces. Het begint bij de ontwikkeling en stopt niet bij het verrichten van onderhoud als het project is afgerond.

Crisis

In 2014 had BAM een opbrengst van €7,3 miljard en werkte er ongeveer 23.000 medewerkers. Echter zijn er in dit jaar tevens 12 werkmaatschappijen samengevoegd tot twee ondernemingen. Om die reden zijn er 650 fulltime banen verdwenen en moesten er veel medewerkers ontslagen worden. Er zijn momenteel al meer dan 1100 banen geschrapt.

Contact

Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Runnenburg 9, 3981 AZ in Bunnik. Ook in België is de BAM goed vertegenwoordigd. Er zijn vier grote bouwbedrijven onderdeel van BAM, waaronder: Betonac nv, CEI- De Meyer, Galere en Interbuild. Daarnaast zijn er twee projectontwikkelaars die toebehoren aan de BAM, Kairos en Immobam.
U kunt op verschillende manieren contact opnemen met BAM. Het hoofdkantoor is gevestigd en Bunnik en kunt uw aanschrijven door uw brief te adresseren aan BAM Koninklijke nv, Postbus 20, 3980 CA Bunnik. Telefonisch kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor door het telefoonnummer 030-6598988 te bellen. Ook kunt u een e-mail sturen om in contact te komen met de BAM, hiervoor kunt u het e-mailadres info@bam.nl gebruiken. Op de website www.bam.nl kunt u tevens vestigingen zoeken van BAM die u in uw buurt gelegen zijn.