MKB Fonds

Over MKB Fonds

Het MKB Fonds is een investeringsmaatschappij, die investeert en participeert in verschillende bedrijven in het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf. Het doel van het MKB Fonds is het dichter bij elkaar brengen van beleggers en ondernemers. Dit doel wordt nagestreefd door MKB Obligaties en MKB Aandelen uit te geven en deze te verhandelen.

Actieve betrokkenheid van ondernemers

De aandelen worden verhandeld aan verschillende ondernemers en bedrijven. Deze ondernemers en bedrijven worden actief betrokken bij de deelnemingen. De actieve betrokkenheid wordt ten eerste verwezenlijkt doordat de ondernemers lid kunnen worden van de Raad van Advies van het MKB Fonds N.V. Ten tweede kunnen de ondernemers een adviserende rol spelen in een deelneming of commissaris zijn van een deelneming. Hiervoor dienen de ondernemers te worden geselecteerd. De selectie geschiedt door het MKB Fonds zelf en wordt gemaakt op basis van kennis en ervaring van de ondernemers.

MKB Obligaties en MKB Aandelen

Het MKB Fonds richt zich met de MKB Obligaties en MKB Aandelen op de lange termijn. Dit is een van de onderscheidende punten ten opzichte van andere investeringsmaatschappijen. Het MKB Fonds wordt ook wel vergeleken met een family office, een fonds dat de nadruk legt op lange termijn investeringen. Door deze focus zijn er ook veel degelijke familie bedrijven die zich aansluiten bij het MKB Fonds.

Mixfonds

Het MKB Fonds geeft zowel MKB Aandelen als MKB Obligaties uit. Het MKB Fonds heeft de MKB Aandelen ontwikkeld doordat de beleggers hierin geïnteresseerd waren. Om die reden heeft het MKB Fonds een nieuwe mixfonds-structuur ontwikkeld, waarbij zowel MKB Aandelen als MKB Obligaties worden uitgegeven. In het najaar van 2015 heeft het MKB Fonds het nieuwste fonds direct opgericht als een mixfonds. Deze mixfondsen hebben als voordeel dat de aandelen en obligaties door elkaar worden versterkt.

Het investeringsteam van het MKB Fonds heeft op dit moment verschillende fondsen in haar beheer. Hierin is een totaal vermogen belegd van meer dan 30 miljoen euro. Er zijn verschillende bedrijven aangesloten op deze fondsen. Deze bedrijven zijn goed voor meer dan 130 miljoen euro omzet.