Bax Shop

Bax Music, voorheen Bax Shop, is opgericht door de twee broers Jochanan en Nathanael Bax. Bax Shop is een webshop met een uiteenlopend assortiment aan muziekproducten. Er worden voornamelijk muziekinstrumenten, dj- en studio-gear verkocht. Inmiddels is Bax Shop een internationale onderneming; de webshop is beschikbaar voor de landen Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Zweden. Er zijn in de afgelopen jaren winkels geopend in Goes, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Daarnaast staan er twee ondersteunende servicekantoren in Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf heeft meer dan 420 medewerkers in dienst verdeeld over alle vestigingen en kantoren. Het magazijn in Goes heeft een oppervlakte van 21.000 m2 waar meer dan 46.000 muziekproducten liggen opgeslagen. De showroom heeft een oppervlakte van 1.600 m2.

Ontstaansgeschiedenis

In de tienerjaren van de broers treden ze vaak op als dj. Wanneer ze niet optreden staat hun DJ-apparatuur te verstoffen, dus daarom besluiten ze hun apparatuur te verhuren. Verhuren wordt verkopen en in 2005 besluiten ze het internet op te gaan; Bax Shop is geboren. De broers zetten een webshop op, richten een winkeltje in en hebben een opslagplaats van vijftig vierkante meter geregeld. In 2010, vijf jaar later, telt het jonge bedrijf al tachtig medewerkers. Het assortiment met dj-apparatuur wordt uitgebreid met digitale piano’s, drums, gitaren, basgitaren en keyboards. Ook wordt de winkel in Goes in 2012 uitgebreid tot een complete showroom.

In 2013 zet Bax Shop een stap buiten de grenzen: de eerste internationale webwinkel wordt geopend in Frankrijk, daarna volgen Duitsland en de UK. In 2016 worden de webwinkels voor Italië, Spanje en Zweden geopend. Met deze internationale ambities gaat ook een nieuw logo gepaard: sinds medio 2016 heeft Bax Shop haar naam en logo veranderd naar Bax Music. Hiermee willen ze meer muziek aan de huisstijl toevoegen.

Naast de showroom van 1.600 m2 in Goes heeft Bax Shop in 2014 het Belgische ‘Muziek & Visie Metropool’ in Antwerpen overgenomen. In 2016 werd de muziekwinkel Peter Verspuy in Rotterdam overgenomen, waarvan de oppervlakte van de winkel tussen Goes en Antwerpen in zit. De winkels lopen goed en daarom werd in datzelfde jaar ook een nieuwe vestiging in Amsterdam geopend.

Prijzen

Door de snelle groei van Bax Shop door de jaren heen, heeft het bedrijf een aantal keren de Gouden Gazellen Awards gewonnen: in 2008, 2009, 2010, 2011, 2013, 2014, 2015 en 2016. Ook staan ze regelmatig in lijsten met snelgroeiende organisaties, zoals NLgroeit.nl. Ze staan ook in de Twinkle Retail top 100 en ze zijn tevens meerdere malen genomineerd voor de Thuiswinkel Award en de Tweakers Award.