De Bruijn Wijnkopers

De Bruijn Wijnkopers is een wijnkoperij- en handelaar die voornamelijk Franse wijnen importeert en verkoopt. Het bedrijf is benoemt tot hofleverancier en is koninklijk onderscheiden. Er is keuze uit meer dan 900 wijnen. Het bedrijf levert aan zowel particulieren als horecabedrijven. De Bruijn Wijnkopers bestaat uit veertien medewerkers, waaronder een oenologe, de commerciële buitendienst en de commerciële binnendienst (de klantenservice). De marketing wordt uitbesteed.

Assortiment

Het assortiment van De Bruijn Wijnkopers bestaat uit meer dan 900 soorten wijn, voornamelijk Franse wijnen, zoals rode wijn, witte wijn, champagne, rosé en dessertwijnen. Door het brede assortiment worden er geregeld proeverijen en masterclasses georganiseerd zodat mensen kunnen kennismaken met de vele soorten wijnen. Ook zijn er vele kennismakingspakketten te bestellen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Bruijn Wijnkopers is niet een geregistreerd maatschappelijk verantwoord ondernemer, maar dat betekent niet dat het bedrijf zich niet bezighoudt met duurzaam ondernemen. De Bruijn Wijnkopers probeert zoveel mogelijk volgens de MVO-richtlijnen te werk te gaan. Er wordt bijvoorbeeld bij voorkeur biologische en natuurwijnen ingekocht. Daarnaast is het bedrijf lid van de KNVW, waarmee De Bruijn Wijnkopers een adviserende rol inneemt tegen overmatig alcoholgebruik (WIM over wijn).

Oprichting

De Bruijn Wijnkopers is in 1772 opgericht door Stephan Petrus de Bruijn, hij registreerde zich als wijnkoper in Oost-Brabant. In 1880 verhuisde het bedrijf naar Nijmegen en kreeg het een gunstige plek aan de Waal, voor de aanvoer van wijn uit Frankrijk en Duitsland. In 1924 werd het bedrijf verplaatst naar de Bijleveldsingel, ook in Nijmegen. In 1945 werden de wijnkelders uitgebreid en hedendaags is De Bruijn Wijnkopers nog steeds gevestigd op dit adres. Op dit moment zit de zevende generatie De Bruijn in de directie.