Schaap en Citroen

Schaap en Citroen Juweliers is het verhaal dat begon met twee gepassioneerde juweliers families. De familie Schaap (Utrecht) en de familie Citroen (Den Haag).Dankzij hun erfgoed is Schaap en Citroen nu, ruim 130 jaar later, dé expert op het gebied van juwelen en horloges. Tien jaar geleden werd het juweliershuis overgenomen door de familie Martens. Onder hun leiding hebben alle juweliershuizen een metamorfose ondergaan, waardoor zij nu een uniforme uitstraling hebben. De focus ligt hierbij op de Nederlandse markt.

5 Star Treatment

Sinds 2008 is CEO Mark van Nieuwkerk de algemeen leidinggevende van Schaap en Citroen Juweliers. Mark van Nieuwkerk heeft een lange staat van dienst en een uitgebreid netwerk in het juweliersvak. Doordat hij hierdoor de markt zeer goed aanvoelt, kan hij hier perfect op inspelen en blijft Schaap en Citroen Juweliers actueel en levendig voor haar klanten. Voor hen hanteert Schaap en Citroen de zogenaamde 5 Star Treatment. Key hierbij is dat alle service is afgestemd op een zo perfect mogelijke klantervaring.
In het verlengde hiervan is ervoor gekozen het merkenportfolio aan te passen. Schaap en Citroen waarborgt haar ultieme kwaliteit met horlogecollecties van louter Zwitserse merken uit het hoogste segment. Kwaliteit, authenticiteit en vakmanschap staan immers aan de basis van het succes. De juwelencollectie vindt haar oorsprong in Italië. De juwelen hebben een eigen signatuur en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.
Een aantal merken mag het juweliershuis exclusief voeren. Op het moment zijn dit: Hublot, A. Lange & Söhne, en Roger Dubuis. Daarnaast is Schaap en Citroen Juweliers de enige in Nederland die naast de horloges de sieraden van Piaget mag aanbieden. Bovendien heeft Schaap en Citroen een (steeds populairdere) pre-owned en vintage-collectie.

Reparatieatelier

Bij het juweliershuis staat vakmanschap als gezegd centraal. De expertise van de medewerkers is dan ook ongeëvenaard hoog. Onder meer op het gebied van reparatie, een zeer belangrijke tak in de horlogerie. Horloges zijn precisie-instrumenten en in het uitermate geavanceerde reparatieatelier dragen meer dan dertig collega’s en vier goudsmeden, opgeleid aan vakschool Zadkine in Schoonhoven, zorg voor het welzijn van de horloges. Dit gebeurt met de grootste precisie en nauwkeurigheid.

Toekomstvisie

Ook voor de toekomst heeft Schaap en Citroen Juweliers een heldere visie. Allereerst zet het juweliershuis volledig in op haar aanwezigheid op internet, zodat de collectie ook daar beschikbaar blijft. Ten tweede zijn de pre-owned en vintagecollecties snelle groeiers, iets wat het huis volledig omarmt. Vervolgens is maatwerk steeds belangrijker. Digitale technieken zullen het juweliershuis ondersteunen om per cliënt een specifiek en persoonsgericht aanbod te kunnen doen.
Voorts wordt de internationale aanpak verder geoptimaliseerd om in de bijzonder snelgroeiende vraag van de travel retail (de toeristenbranche) te kunnen blijven voorzien. Tot slot blijft Schaap en Citroen Juweliers strategische keuzes maken in de partnerships met de grote merken, om haar unieke en kwalitatief hoogstaande merkenpakket te behouden.