Bouwhuis Groep - Jonald Bouwhuis

Bouwhuis Groep is een vastgoedonderneming die investeert in winkelpanden, kantoren en bedrijfsruimten in Nederland, Duitsland en België en daarnaast investeert de vastgoedonderneming in woonruimte en geeft daar een geheel eigen invulling aan.

Start van de onderneming

In 1996 werd de Bouwhuis Groep opgestart door Jonald Bouwhuis. Het begon met het opkopen van hotels en het vervolgens verkopen aan vastgoedbeleggers. Eenmaal gestart in het vastgoed wilde Jonald Bouwhuis zich snel opwerken naar een hoog niveau. Hij organiseerde een nieuwjaarsreceptie in Paleis Het Loo in Apeldoorn waar hij vierhonderd vastgoedondernemers uitnodigde. Dat was het begin van zijn succes. Binnen een jaar tijd zat hij op een niveau waarop hij wilde zitten.

Projecten

‘Edelwonen’ is een van de grootste projecten die de Bouwhuis Groep op zich neemt. Na de laatste economische crisis blijkt het lastig voor young professionals en starters een hypotheek te krijgen. De vastgoedonderneming ontwikkelt zelfstandige woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Deze mensen kunnen zelfstandig huren, maar daarnaast zijn er extra faciliteiten ingebracht, waarbij het creatieve horeca-aspect is gebruikt. Het gebouw bezit bijvoorbeeld over een lounge, een pool- en biljarttafel, een fitnessruimte, een zonnebank en een sauna. En in plaats van een hotelmanager is er een huismeester aanwezig. De woonruimte is zelfstandig, maar de bewoners wordt het idee gegeven in een soort familie of community te wonen. Door de moderne vergrijzing is er veel eenzaamheid, niet alleen bij ouderen, maar ook bij jongeren, daarom is een pand met zelfstandige woonruimte en daarbij gezamenlijke ruimtes, van groot belang.
Op dit moment omvat het project Edelwonen veertien locaties en aan het einde van dit jaar komen daar nog zes locaties bij. Dat zijn er in totaal 1200 woningen gerealiseerd. Edelwonen is een overkoepelende naam en elke locatie wordt vernoemd naar een edelsteen, bijvoorbeeld Robijn, Saffier, Smaragd et cetera. De locaties zijn over heel Nederland uitgestrekt.

Oprichter Jonald Bouwhuis

Jonald Bouwhuis is de oprichter van de Bouwhuis Groep. Hij begon ooit als afwasser, klom op tot bedrijfsleider en had uiteindelijk veertien horecazaken. Hij maakte kennis met ontroerend goed toen hij in de horeca zat en ontdekte dat het ondernemen in stenen stabieler was en dat daar ook meer omzet mee te behalen viel. Hij besloot zijn werkzaamheden in horeca af te bouwen en zich compleet te richten op het ondernemen in het vastgoed.