Casa di David

Casa di David is een Italiaans restaurant gevestigd aan de grachten van Amsterdam. In de afgelopen veertig jaar heeft het restaurant naam gemaakt in Amsterdam, het staat bekend als authentiek en traditioneel Italiaans restaurant. Casa di David heeft twintig medewerkers in dienst, in de functie van kok, barmedewerker, bediening, afwasser en pizzaman.

Oprichting

in de jaren zeventig waren er weinig Italiaanse restaurants waar echte traditionele Italiaanse maaltijden van kwaliteit werden geserveerd. Daarom hebben J. Keiser en M. Keiser-Gezzi Casa di David in 1976 opgericht. Er wordt dan ook nog steeds gebruik gemaakt van ingrediënten die geïmporteerd zijn uit Italië, maar er wordt ook gebruik gemaakt van lokale ingrediënten, zoals Noordzeevis. Bovendien wordt er bij de keuze van de ingrediënten ook altijd rekening gehouden met de duurzaamheid ervan. De oprichters J. Keiser en M. Keiser-Gezzi zijn niet meer werkzaam bij Casa di David, maar hebben nog wel een adviserende rol. De oprichtster, mevrouw Gezzi, heeft een aantal Italiaanse boeken geschreven, waaronder Tavolo 18, een autobiografisch boek waar veel over restaurant Casa di David wordt verteld.

Arrangementen

Casa di David beschikt over verschillende arrangementen. Het is bijvoorbeeld mogelijk een groepsarrangement te boeken bij grote groepen. Het restaurant heeft plek voor 140 personen. Bij een grote groep wordt er een speciaal keuzemenu samengesteld. Ook worden er regelmatig wijnproeverijen georganiseerd. Eens in de drie maanden wordt er een middag georganiseerd waar er meer dan zeventig wijnen geproefd kunnen worden onder leiding van een gediplomeerde vinoloog. Het wijnproeven gaat samen met een Italiaanse lunch.

Echte Italianen houden ook van Italiaans muziek. Het is daarom mogelijk om een Italiaans diner te combineren met live muziek. Casa di David organiseert regelmatig opera-avonden, mensen kunnen genieten van een muzikaal diner waarbij de operazanger zorgt voor muziek. Tevens is het mogelijk om te dineren met live muziek.

Catering

Omdat de kwaliteit van het eten van Casa di David goed is, werd het restaurant gevraagd voor cateringopdrachten. Dus bij speciale gelegenheden brengt Casa di David de Italiaanse maaltijd naar de klant toe. De catering, in de vorm van lunch, diner of hapjes wordt op maat samengesteld. Voor extra sfeer verzorgt Casa di David ook live cooking, hiermee wordt de sfeer van het Italiaanse restaurant letterlijk mee in huis gehaald.