Chipsoft

ChipSoft is een vooraanstaand bedrijf in de ontwikkeling van software voor de zorgsector. Met een team van ongeveer 1000 toegewijde medewerkers in Nederland en België. Ondanks de omvang van het bedrijf, heerst er nog steeds een warme en familiale sfeer. Dit wordt versterkt door interne evenementen en sociale activiteiten. De bedrijfscultuur van ChipSoft draait om kernwaarden, zoals het creëren van een familiegevoel, vitaliteit, het maken van impact op de zorg, en het bevorderen van de inhoudelijke- en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

Software voor de zorgsector

De focus van Chipsoft ligt op het creëren van software voor de zorgsector waardoor processen efficiënter worden voor zorgprofessionals. Deze oplossingen zorgen ervoor dat de zorgverleners de juiste zorg kunnen aanbieden. De patiënt en het werkproces van de zorgverlener staat hierbij altijd voorop. Alle (potentiële) medewerkers binnen ChipSoft maken  een daadwerkelijk impact in de zorg. De sector staat voor de uitdaging de zorg in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden. ICT ondersteunt daarbij.

Toegankelijkheid en warmte

De bedrijfscultuur van ChipSoft is plat en toegankelijk, waarbij de directie gemakkelijk benaderbaar is. Het bedrijf met het hoofdkantoor gevestigd in Amsterdam maar met locaties in Hoogeveen, Heerenveen en Antwerpen, straalt, ondanks de grootte, warmte uit.  In overleg zijn zelf huisdieren welkom op kantoor, wat de informele en vriendelijke sfeer benadrukt. ChipSoft investeert in de ontwikkeling van medewerkers. Dit doet het bedrijf onder andere door middel van een interne academie genaamd de ‘ChipSoft Academy’ en persoonlijke opleidingsbudgetten.

Teambuilding en ontwikkeling

Teamwork wordt bij ChipSoft gestimuleerd door onder andere het organiseren van interne evenementen, bedrijfsuitjes, (medische) kennissessies en projectmatige samenwerking. De evenementen zijn meer dan feestjes;  het zijn bijeenkomsten waar ideeën worden gedeeld en waarvoor grote betrokkenheid is. Collega’s delen hun expertise en enthousiasme voor daar waar ze mee bezig zijn wat zorgt voor een unieke verbinding tussen de afdelingen. Naast de formele kennisdeling zijn er ook informele ‘Get Togethers’, waar medewerkers hun hobby’s delen, variërend van filmavonden tot sporttoernooien. Iedereen is welkom. Met bijeenkomsten als deze wordt het familiegevoel versterkt.

Fysieke en mentale gezondheid

Vitaliteit is een fundamentele kernwaarde bij Chipsoft en wordt geïntegreerd in de bedrijfscultuur. ChipSoft beschikt dan ook over een gezondheid- en welzijnsprotrocol dat strict gevolgd wordt. Dit is te merken aan, in Amsterdam waar de meeste mensen werken, het gevarieerde aanbod van gezonde maaltijden in het bedrijfsrestaurant en de interne sportschool waar iedere medewerker gebruik van kan maken. Er zijn vitaliteitscoaches beschikbaar en geven voedingsadvies en personal training. Ook op de andere locaties wordt sporten gestimuleerd. ChipSoft vindt het belangrijk dat medewerkers zich vitaal en prettig voelen en daar draagt het bedrijf graag een steentje aan bij. Bovendien kan het persoonlijke opleidingsbudget worden aangewend voor trainingen, waarbij de focus ligt op verschillende aspecten, waaronder mentale gezondheid, met specifieke programma’s gericht op burn-out preventie.

Duurzaamheid

ChipSoft is trotse partner van Trees for All. Dit is een Nederlandse non-profitorganisatie die zich al bijna 25 jaar inzet voor een bosrijke wereld. De stichting plant bomen in Nederland en het buitenland en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Dankzij de donaties die Trees for All ontvangt, worden wereldwijd nieuwe bossen geplant en bestaande bossen hersteld met positieve impact op klimaat, biodiversiteit en leefomstandigheden. “Zo investeren wij samen met Trees for All in een groene en gezonde aarde voor iedereen.”

Trees for all (oud-)collega’s en HiX-ambassadeurs

Onder de noemer “Trees for all Chippies” ontvangen alle nieuwe en huidige medewerkers een certificaat van de boom die namens hen wordt geplant in het ChipSoft-bos. “Ook bedanken we HiX-ambassadeurs als dank voor de samenwerking en het vertrouwen én vertrekkende collega’s voor hun tijd bij ChipSoft met een extra boom in het ChipSoft-bos.”