Somnox slaaprobot

Somnox is een zachte en knuffelbare robot die de ademhaling van de gebruiker simuleert, waardoor slapen makkelijker en dieper gaat. Samen met de Somnox slaaprobot kan de app gebruikt worden, waarin zowel tientallen meditatie- en kalmerende geluiden als verschillende ademhalingsoefeningen te vinden zijn.

Slaaprobot

Slapen is belangrijk voor het herstel van het lichaam. In slaap vallen gaat makkelijker als het lichaam ontspannen is. Stress, onrust en piekeren zorgen voor een gespannen lichaam. De Somnox ademt mee met de gebruiker, waardoor de ademhaling wordt vertraagd, het lichaam ontspant en de gebruiker sneller, dieper en langer slaapt. De slaaprobot kan tevens rustgevende geluiden afspelen, zoals muziek of het kloppen van de hartslag. Een begeleide meditatie is ook mogelijk. De Somnox is niet alleen ’s nachts te gebruiken, maar eveneens overdag biedt de robot ontspanning gezien de Somnox de perfect tool is voor een ademhalingsoefening of een meditatie.

Somnox 1 en Somnox 2

De Somnox ziet eruit en voelt als een zachte knuffel en zijn de verwachtingen natuurlijk ook dat het net zo praktisch is. Daar liepen de meeste gebruikers van de Somnox tegen aan waardoor er een nieuw model is ontwikkeld, de Somnox 2. Dit nieuwe model is kleiner en minder zwaar dan de Somnox 1. Het gewicht is van 2,3 kilo naar 1,8 kilo geslonken. Doordat veel mensen bewegen en draaien in hun slaap, is de Somnox 2 functioneler. De slaaprobot is namelijk makkelijker vast te houden en mee te nemen in de draai tijdens de slaap.

Hoe werkt de Somnox slaaprobot?

Zodra je de Somnox aanzet begint de slaaprobot met ademen. De Somnox is voorzien van slimme sensoren die het tempo van de ademhaling van de gebruiker meten en zich hierop aanpast. Doordat de ademhaling van de Somnox de ademhaling van de gebruiker vertraagt, wordt de gebruiker meer ontspannen. De rustige ademhaling en het bewegen van de slaaprobot, zorgen ervoor dat de gebruiker vanzelf tot rust komt. De gebruiker zal hierdoor op een natuurlijke manier sneller, dieper en langer slapen. In combinatie kan de Somnox-app gebruikt worden voor ontspannende geluiden of een geleide meditatie.

Ademhalingsprogramma

Met de Somnox-app kan het ademhalingsprogramma naar wensen en behoeften aangepast worden. De ademsnelheid kan aangepast worden, de duur van het programma kan ingesteld worden en het is mogelijk om de intensiteit van de uitademing aan te passen. In de app zijn ook Somnox-meditatiegeluiden en kalmerende geluiden te vinden. Daarnaast zijn er zeven verschillende ademhalingsoefeningen voor ontspanning, focus en energie te vinden en biedt de app de mogelijkheid om eigen ademhalingsoefeningen of ademhalingsprogramma’s samen te stellen.