deltaWonen

Over deltaWonen

DeltaWonen is een Nederlandse woningcorporatie. Zij is gespecialiseerd in de bouw, verhuur en onderhoud van woningen voor de volkshuisvesting. De soorten woningen variëren van eengezinswoningen tot appartementen. Ze is actief in de omgeving van Zwolle en Kampen.

DeltaWonen is in 2002 ontstaan dankzij een fusie van vier woningcorporaties. In de eerste plaats fuseerde woningstichting SAVO uit Zwolle met Wonen Noord Veluwe uit Oldebroek tot SAVO-WNV. Niet veel later fuseerde SAVO-WNV met twee woningcorporaties uit Kampen, Woonstichting Eenvoud en Woondiensten Kampen. Hieruit ontstond deltaWonen.

Inmiddels zijn er ruim 200 werknemers werkzaam bij deltaWonen, hierbij valt te denken aan woonconsulenten, klantconsulenten, vakmannen, administratief medewerkers, projectleiders et cetera. Daarnaast werkt deltaWonen veelvuldig samen met de gemeente, zorginstellingen en aannemers uit de omgeving.

Projecten

Projecten waar deltaWonen zich de afgelopen tijd mee bezig heeft gehouden zijn onder andere de bouw van studentenhuisvesting in Zwolle en projecten in samenwerking met sociaal maatschappelijke partners. Maar ook de renovatie van bestaande woningen en nieuwbouwprojecten beslaan een groot deel van het portfolio van deltaWonen.

Duurzaamheid als leidend principe

Voor deltaWonen is duurzaamheid het kernwoord dat door al haar projecten heen stroomt. Als woningcorporatie voelt deltaWonen zich verantwoordelijk om in te spelen op het toenemende besef van de maatschappij dat duurzaamheid noodzakelijk is om kwalitatief leven ook in de toekomst te kunnen behouden. Voor elk project toetst deltaWonen dan dus ook wat voor toegevoegde waarde het zal brengen aan de toekomst.
Om haar woningen zo energiezuinig en duurzaam mogelijk te maken is deltaWonen begonnen met het verbeteren van haar bestaande woningen. Bij de nieuwe woningen zal van meet af aan al de nadruk op duurzaamheid liggen. Veel van de nieuwe woningen zullen bijvoorbeeld zonnepanelen of andere manieren waarmee zij zelf energie kunnen opwekken krijgen. Ook worden er alleen bouwmaterialen bij leveranciers ingekocht die het duurzaamheidsprincipe van deltaWonen onderschrijven.

DeltaWonen definieert duurzaamheid echter niet alleen als verantwoord omgaan met de aarde, maar ook met mensen en geld. Hierbij dient er dus niet alleen op ecologisch gebied duurzaam te worden gehandeld, maar ook op een manier dat bevorderlijk is op maatschappelijk en sociaal-cultureel gebied. DeltaWonen focust zich dan ook voornamelijk op het ontwikkelen van vastgoed voor mesen die zelf geen woning in de vrije sector kunnen bekostigen. Er wordt gekeken naar wat precies de vraag is van deze doelgroep om zo zo goed mogelijk op hen in te kunnen spelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van internet, social media en onderzoek. Ook de betaalbaarheid van de woningen is een belangrijk thema.