Floor Mouthaan

Floor Mouthaan (Dordrecht, 1946) kende een saillante carrière als registeraccountant en bedrijfseconoom. Na zijn studies Bedrijfseconomie en Accountancy aan de Erasmus Universiteit Rotterdam startte hij zijn carrière bij verschillende bedrijven in diverse functies. Zo was hij werkzaam als accountant, bankier en actief in de investment banking. Ook is Floor Mouthaan erelid van de Senaat van de staat Texas en deelde zijn kennis als docent en gastspreker aan studenten van onder andere de Nyenrode Business Universiteit. Bovenal is hij groot kunstliefhebber, een passie die hij graag met zijn familie deelt.

Carrière verloop

In het jaar 1970 startte Floor Mouthaan zijn carrière als accountant bij KPMG, wat toentertijd nog Klynveld Kraayenhof & Co. heette. Twee jaar later maakte hij de overstap naar het bankwezen en ging aan de slag bij Banque de Paris et des Pays-Bas. Acht jaar lang pendelde hij tussen Amsterdam en Parijs totdat hij in 1978 een aanbieding kreeg van een accountancykantoor. ‘Ik startte bij een klein kantoor, welke we hebben laten groeien tot een kantoor met ruim 400 fte. Uiteindelijk zijn we gefuseerd met Deloitte, wat ook voor mij weer mooie kansen met zich meebracht. Zo werd ik managing partner voor Deloitte Nederland en vervolgens co-managing partner voor Deloitte International in New-York. Ik heb in die periode veel gereisd en van de wereld mogen zien.’

Ondernemer

Na een mooie carrière bij Deloitte waar hij veel geleerd heeft over zichzelf, en over zichzelf in de rol van manager, besluit Floor Mouthaan zijn ondernemende kant te ontdekken. In 1995 richt hij Greenfield Capital Partners N.V. Investment Group op waar hij de rol op zich neemt van managing partner. In slechts vijf jaar tijd bouwt hij Greenfield uit tot een van de grootste private equity en vermogensbeheerbedrijven van Nederland. ‘Toen we een mooie aanbieding kregen van een buitenlandse investeringsmaatschappij, besloot ik Greenfield te verkopen. Maar, waar een deur sluit, opent er weer een andere.’

PAN Amsterdam

Stilzitten doet Floor Mouthaan niet. Zo staat hij aan het roer van diverse bedrijven en is hij ruim 25 jaar president commissaris bij kunstbeurs PAN Amsterdam. Hij ontdekte zijn interesse voor kunst rond de jaren negentig. Van 1989 tot 1995 was Floor Mouthaan CEO bij NORO (Nederland) BV, de family offices van John Fentener van Vlissingen. Het was dan ook Fentener van Vlissingen die hem in de kunstwereld introduceerde en vroeg zijn belangen te behartigen in de Nederlandse kunstwereld. Onlangs is Floor Mouthaan zelf een kunstgalerie gestart waar hij jong talent uitnodigt om workshops te geven en te werken.

Beursgang

In 2003 zette Floor Mouthaan Transmatch Group op. Transmatch Group focust zich op investment banking, real estate en corporate finance. Momenteel is Mouthaan nog actief als senior partner bij Transmatch Group, maar hij is bezig Transmatch Group en zijn andere bedrijf, TIB-TEC af te stoten. Met een respectievelijke leeftijd van 75 jaar is het tijd om te genieten van zijn pensioen. ‘Op het moment werk ik nog drie dagen per week. We verwachten binnen nu en een paar maanden TIB-TEC naar de beurs te brengen. Ik zei het vijftien jaar geleden al, maar dan is het tijd om het werkende leven daadwerkelijk achter me te laten. De komende jaren wil reizen maken, kunstgalerijen bezoeken en investeren in mijn familie.