Hendriks Incasso

Hendriks Incasso is een modern incassobureau dat gebruik maakt van de nieuwste online technologieën. Oprichter Loyd Hendriks runt het incassokantoor samen met zijn broer en omschrijven hun diensten als ‘incasso 2.0’. Loyd Hendriks: “Hendriks Incasso heeft een slagingspercentage van rond de negentig procent, dit komt mede dankzij onze onderscheidende manier van werken.”

Incasso 2.0

Hendriks Incasso is een incassobureau dat slim gebruik maakt van de online middelen en kanalen die er op dit moment beschikbaar zijn. Met deze werkwijze onderscheidt Hendriks Incasso zich ten opzichte van andere incassobureaus. Loyd Hendriks: “Wanneer we een debiteur benaderen met een onbetaalde factuur, dan starten we met een brief, een e-mail en een WhatsApp-bericht. We hebben ook een tool ontwikkeld die direct start met bellen zodra de debiteur online komt. We incasseren ook via social media en we versturen video’s in plaats van brieven. Met deze middelen willen we ervoor zorgen dat de onbetaalde facturen snel voldaan worden.” Hendriks Incasso hanteert niet alleen deze online werkwijze, ze zorgen er ook voor dat elke klant persoonlijk en snel wordt behandeld. Bij het binnenkomen van een aanvraag, wordt het dossier binnen twee uur geopend en worden de eerste stappen ondernomen. Elke week komt het dossier aan bod, dat betekent dat er elke week contact wordt gezocht met de debiteur. Wanneer de betaling heeft plaatsgevonden, wordt het bedrag een dag erna op de rekening van de klant gestort. “Door korte lijnen binnen het bedrijf kunnen we snel schakelen en deze snelle werkwijze ervaren klanten als zeer positief.”

Ontstaan

Het idee om een eigen incassobureau op te richten is bij Loyd Hendriks ontstaan tijdens zijn studie Rechten: “Tijdens mijn studie heb ik een eigen schoenenlijn opgezet en gaandeweg moest ik achter mijn geld aan bij een aantal detaillisten. Ik heb toen een paar incassokantoren ingeschakeld, maar dat duurde allemaal zo lang, dat ik dacht: ik kan het beter zelf doen.” Hendriks is gaan stagelopen bij een incassobureau en toen hij afstudeerde startte hij zijn eigen incassokantoor. In eerste instantie als franchisenemer bij het bedrijf waar hij stageliep, later startte hij onder zijn eigen naam. In april 2018 werd Hendriks Incasso opgericht en binnen korte tijd groeide het bedrijf naar drieëntwintig werknemers. “ Onze ambitie is om binnen vijf jaar een top drie-speler van Nederland te zijn en met deze ‘incasso 2.0-werkwijze’ uit te wijken naar België en Duitsland. We zijn al bezig met deze plannen en we werken samen met verschillende lokale, internationale partners. We spreken acht talen op ons kantoor, dus we kunnen ons in ieder geval verstaanbaar maken.”