Kleinsman

Kleinsman / Varzideh Dental Center is een kliniek voor esthetische en hoogwaardige gebitsverzorging, gevestigd in het Duitse Bocholt, net bij Arnhem over de grens. Voor zowel eenvoudige als de meeste complexe tandheelkundige behandelingen komen mensen vanuit de hele wereld naar Bocholt. De kliniek beschikt over een tandartsenpraktijk gericht op esthetische tandheelkunde, Kleinsman / Varzideh Dental Center, een mondhygiënecentrum, KL2-tandartsen en een tandtechnisch laboratorium. De kliniek is een partnerschap van Richard en Bertho Kleinsman en Babak Varzideh.

Pioniers

Kleinsman / Varzideh Dental Center staat niet alleen voor kwaliteit, maar voor een combinatie van service én kwaliteit. Zij waren de eersten met een praktijk waarbij de focus ligt op persoonlijke aandacht. Zo begonnen ze met een parkeerservice en het aanbieden van een kopje koffie. Momenteel is het zelfs mogelijk om eten te bestellen en in de lounge plaats te nemen. Sommige klanten komen van ver en willen graag een hotelovernachting, ook dat kan worden geregeld door de kliniek. Vanwege het feit dat kwaliteit en service het uitgangspunt is, worden de baliemedewerkers getraind door mensen uit het hotelwezen.

Kleinsman / Varzideh Dental Center is een pionier op het gebied van tandheelkunde, waardoor ze ook vaak benaderd worden door leveranciers van materialen met de vraag of zij een bepaald materiaal of bepaalde techniek willen uitproberen. Zo waren zij een van de eersten die gebruik maakte van de 3D-techniek en DSD-techniek (Digital Smile Design). Ook komen er veel mensen voor de KL2-veneers techniek, waarbij Kleinsman / Varzideh Dental Center de KL2 Non-Prep Facing zelf hebben ontwikkeld. Met deze nieuwe techniek worden er correcties uitgevoerd terwijl de originele tanden intact blijven.

Ontstaansgeschiedenis

De broers Bertho en Richard Kleinsman hadden beiden werkervaring opgedaan als tandarts in Duitsland, toen ze besloten om in 1992 samen een praktijk op te richten: Kleinsman/Kleinsman Zahnärzte. Zij besloten dit in Duitsland te doen omdat ze hier al werkervaring hadden opgedaan en omdat Duitsland meer mogelijkheden bood om een praktijk op te richten. Het doel was om zowel de Nederlandse als Duitse markt te bedienen. Na twee jaar werd de praktijk uitgebreid met een tandheelkundig laboratorium en een jaar later kwam daar een mondhygiënecentrum bij. Later werd ook nog de specialisatie esthetische chirurgie toegevoegd en deed de lasertechnologie zijn intrede. In 2005 startte de samenwerking met Dr. Babak Varzideh. Sinds 2016 is ook zijn naam verbonden aan de kliniek. In 2009 vond de opening van de KL2 tandartsenpraktijk plaats in Bocholt, onder leiding van Dr. Yvonnne Funke. In 2013 werd Dr. Firas Zoubi werkzaam als tandarts in de kliniek. Inmiddels is hij partner van Kleinsman / Varzideh Dental Center. Eind 2017 viert de kliniek zijn vijfentwintig jarig bestaan.

Media

In het verleden heeft Kleinsman / Varzideh Dental Center meegedaan aan het RTL-programma Make Me Beautiful. Daarnaast zit Richard Kleinsman geregeld bij Harry Mens aan tafel in het programma Business Class. Kleinsman / Varzideh Dental Center is ook actief op social media, ze zijn te vinden op Facebook, Instagram, Snapchat en YouTube en proberen op deze manier mensen een kijkje te laten nemen in de kliniek.