Kneeclinic

KneeClinic is een zelfstandig behandelcentrum voor het behandelen van knieproblemen. Het behandelcentrum is gespecialiseerd in het behandelen van diverse knieproblemen, zoals een gescheurde meniscus, artrose, slijtage van de voorste kruisband, een reconstructie van een nieuwe knie, een reconstructie van een halve nieuwe knie en het hechten van de meniscus. De KneeClinic heeft twee klinieken, een in Amsterdam en een in Haarlem.

De kniekliniek wordt bezocht door mensen vanuit het hele land. Vaak komen ze voor een second opinion omdat ze via mond-tot-mondreclame hebben gehoord dat het herstel snel en pijnloos is en dat de nodige deskundige ervaring aanwezig is.

Oprichting

In 2009 richtte Michiel van Trommel KneeClinic op. Hij werkte op dat moment in een algemeen ziekenhuis, maar wilde zich nog meer specialiseren in de knie. Hij is zelfs gepromoveerd op het herstel van de meniscus. Op dit moment is Michiel van Trommel nog steeds aan het werk in de kliniek als orthopedisch chirurg. Samen met vijf anderen orthopedisch chirurgen vormt hij een team. In totaal zijn er zeventien mensen aan het werk voor KneeClinic, waaronder zes orthopedisch chirurgen, maar ook OK-personeel, anesthesisten, een planner, financial controller en baliemedewerkers.

Seniorenpoli

Ouderen hebben vaak last van hun knieën, daarom heeft KneeClinic een speciale poli ingericht voor senioren. Voor mensen boven de zestig jaar wordt ruim de tijd genomen en alle opties en details worden uitvoerig besproken.

Revalidatie

Revalidatie is een belangrijk onderdeel van een operatie. Daarom wordt daar extra aandacht aan besteed bij KneeClinic. Zodra de operatie is afgerond, start de revalidatie. De fysiotherapeut van KneeClinic zal de patiënt meteen helpen met revalidatie alvorens er wordt doorverwezen naar een eigen fysiotherapeut. De kliniek werkt samen met verschillende fysiotherapeuten, waar de patiënt ook terecht kan, indien gewenst uiteraard. Het is ook mogelijk om vanuit KneeClinic onder begeleiding te revalideren. Er zijn verschillende samenwerkingen met zorghotels waarin KneeClinic een degelijk advies kan geven.

Media

De KneeClinic wordt regelmatig geïnterviewd voor televisie en radio. Zo heeft Michiel van Trommel aan tafel gezeten bij Harry Mens, voor het programma Businessclass, schrijft hij columns voor de Telegraaf en voorziet hij programmaonderdelen van SBS Shownieuws van commentaar.

Samenwerkingen

De KneeClinic huurt de OK en de polikliniekruimte in het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam-Noord, in het Medisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam en in het Medisch Centrum Annatommie in Amstelveen. In de toekomst zal de KneeClinic graag opgaan in een grotere organisatie en daarom staan ze ook open voor een overname.