Nolin Uitgevers is een uitgeverij die gevestigd is in Hoogezand, te Groningen. De uitgeverij verstrekt voornamelijk brochures, magazines, posters en flyers en doen dit in opdracht van verschillende partijen. Nolin Uitgevers wordt vaak ingeschakeld door een stichting of vereniging die een maatschappelijke of sociale boodschap uit willen brengen. De klanten van Nolin Uitgevers zijn verspreid door heel Nederland. Nolin Uitgevers B.V. verzorgt ongeveer 1000 uitgaven per jaar. De brochures, magazines, posters en flyers die Nolin Uitgevers uitgeeft, worden door het hele jaar uitgegeven.
Nolin Uitgevers B.V. is opgericht in 2000. Het is een familiebedrijf dat door de familie Middelwijk is opgezet. Momenteel is Datema Bedrijven Groep de eigenaar van Nolin Uitgevers. Datema Bedrijven Groep heeft de uitgeverij gekocht in 2011. De meeste medewerkers van Nolin Uitgevers hebben een verkoopfunctie. Nolin Uitgevers werkt enkel samen met leveranciers en werken alleen voor hun opdrachtgevers.

Klanten

Voorbeelden van klanten van Nolin Uitgevers zijn onder andere Stichting Hart in Actie, Stichting Heppie, Stichting Tegenkracht, Stichting Dierennood, Stichting Veilig Onderwijs, Vereniging Hartsdromen.nl, Stichting Pesten op de Werkvloer, Kinderinternet de Surfsleutel, Stichting Sportbelang SGK en Wensstichting Oppepper4all.
De opdrachten die Nolin Uitgevers aannemen zien op informatieve brochures, maar ook op uitgaven die ad hoc dienen te worden uitgebracht. Daarnaast zijn er verschillende projecten waar Nolin Uitgevers verantwoordelijk voor is. Nolin Uitgevers blijft vanaf het krijgen van het aanbod tot aan het afleveren van het product betrokken bij de uitgave van de brochures en magazines.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het uitgangspunt van Nolin Uitgevers is duurzaam ondernemen. Alle werkzaamheden die Nolin Uitgevers verricht zijn zo maatschappelijk verantwoord mogelijk ingericht, waarbij de nadruk ligt op het milieu en de leefomgeving van iedereen. Om dit uitgangspunt te waarborgen maakt Nolin Uitgevers zo min mogelijk gebruik van papier. Documentatie geschiedt digitaal en waar mogelijk wordt er zo min mogelijk afgedrukt op papier. Daarnaast wordt het afval van Nolin Uitgevers gescheiden. Ook wordt er groene stroom afgenomen bij de leverancier van Nolin Uitgevers. Tenslotte wordt er zo min mogelijk licht gebruikt bij Nolin Uitgevers en wordt het natuurlijk licht zo veel mogelijk gebruikt.

Goede doelen

Tenslotte steunt Nolin Uitgevers goede doelen, waar dit mogelijk is. Recent heeft Nolin een actiedag voor de stichting Natuur en Milieu Educatiecentrum gesponsord. Op deze dag werden er verschillende activiteiten georganiseerd, waarvan de opbrengst naar de stichting NME gaat. Naast Nolin Uitgevers waren er verschillende lokale sponsoren die de stichting ook hebben ondersteund. De actiedag werd georganiseerd omdat er verschillende vernielingen waren in het Gorechtpark in Hoogezand-Sappemeer. Het terrein van de stichting NME werd ook deels vernield. Om die reden heeft de Ronde Tafel geïnitieerd een actiedag te organiseren voor de stichting. De actiedag werd georganiseerd door het Kielzog, Kwartier Zorg en Welzijn en NME. In totaal is er op deze dag een bedrag van 1500 euro opgehaald.