Norm

Over Norm

Norm is een Nederlandse organisatie die diensten verleent aan verschillende woningcorporaties. Hierbij richt Norm zich op de verbetering van processen binnen de woningcorporatie, het besparen van kosten en de huurders die zich hebben aangesloten bij de woningcorporatie.

Norm is in 2006 opgericht, vanwege de mogelijke verbeteringen binnen de woningcorporatie. Het reduceren van de kosten en mogelijke procesmatige verbeteringen spelen hierbij een belangrijke rol. Sindsdien werkt Norm samen met veel verschillende organisaties. Vanwege deze jarenlange samenwerking heeft Norm veel ervaring in de verbeteringen die mogelijk zijn binnen woningcorporaties. De woningcorporaties zelf hebben hier vaak geen tijd voor, of besteden hier geen aandacht aan.

Diensten

Norm biedt verschillende diensten aan, zoals bijvoorbeeld Contractbeheer, Norm Detachering, VvE Abonnement, Factuurcontrole, Compliance, Helpdesk, Leegstandsbeheer en Analyse Meetdata.
Bij Contractbeheer wordt de contractadministratie van een bedrijf overgenomen door Norm. Norm controleert de naleving van de contracten en speelt een adviserende rol in de optimalisatie van de voorwaarden die het bedrijf hanteert. Hierbij worden alle contracten tevens nagelopen.
Norm Detachering ziet op het outsourcen van de energiehuishouding. Norm neemt het beheer van de energie over van het bedrijf, waardoor dit kan worden geoptimaliseerd.
Het is tevens mogelijk zowel Contractbeheer, Inkoopbegeleiding, Optimalisatie kosten netbeheer en meetdiensten en Import Meetdata af te nemen bij Norm. De kosten van dit pakket bedragen €19,95 per maand.
Indien u de dienst Factuurcontrole afneemt bij Norm, worden de energiefacturen beheert door Norm. De facturen worden gecontroleerd op hoogte van het factuurbedrag en de termijn die voor betaling is vastgesteld.
Compliance ziet op de naleving van wettelijke regels. Hiervoor heeft Norm een app ontwikkeld, die dit gemakkelijk kan controleren. Hierdoor blijven de woningcorporaties tevens op de hoogte van nieuwe wetgeving.
De Helpdesk helpt de woningcorporaties indien er vragen of problemen zijn. Hierbij kan Norm optreden als contactpartij, kunnen zij stukken alvast inzien en archiveren. Tenslotte worden de woningcorporatie door deze dienst op de hoogte gebracht van verschillende ontwikkelingen binnen het vakgebied.
Indien u leegstandbeheer bij Norm afneemt, wordt de administratie van de leegstand uit handen genomen. Bij Analyse Meetdata gaat het voornamelijk om energie, waarbij Norm u de mogelijkheid geeft om zogenaamde slimme meters te plaatsen.

Full Outsourcing

Naast deze afzonderlijke diensten kunt u ook kiezen voor Full Outsourcing. Hierbij wordt de totale administratie uit handen gegeven en overgenomen door Norm. Er zijn tevens andere diensten die Norm aanbiedt, hiervoor kunt de website raadplegen.