Potgieser Winschoten

Potgieser Orthodontist is sinds 1986 een begrip in Winschoten. Iedereen in de omgeving heeft zijn of haar beugel laten zetten door Potgieser Orthodontist of heeft van de praktijk gehoord.

Nascholing is belangrijk

In 1986 opende Roelof Potgieser de orthodontiepraktijk in Winschoten, vanaf het eerste moment heeft Potgieser aan cliënten geen gebrek. “Blijkbaar was er toen veel vraag naar een nieuwe orthodontiepraktijk in Winschoten, want het liep meteen storm. Ik had alleen een advertentie in de krant gezet en ik ben bij een aantal tandartsen langs geweest, zodat ze hun cliënten konden doorverwijzen voor een beugel bij Potgieser Orthodontist Winschoten.” Vanaf het begin steekt Potgieser veel tijd in nascholing. “Blijven leren en ontwikkelen is belangrijk binnen de orthodontie, dus daarom blijf ik er altijd mee bezig. We hebben in het verleden ook wel activiteiten vanuit de praktijk georganiseerd voor andere tandartsen en orthodontisten, maar de laatste tijd heb ik daar minder behoefte aan.”

Praktijk in Duitsland

Omdat Roelof Potgieser van mening was dat de orthodontie in Nederland meer draaide om de prijs en de snelheid, opende hij in 2011 een eigen praktijk in Leer, net over de grens in Duitsland. “Ik wil altijd goede en individuele zorg bieden aan mijn cliënten, dus geen lopendebandwerk, zoals het bij sommige massapraktijken eraan toe gaat. Daarom ben ik in Duitsland een praktijk begonnen, waar ik voornamelijk Duitse cliënten bedien. In Duitsland gaan de ontwikkelingen ook sneller dan in Nederland, maar helaas heb je in Duitsland weer meer te maken met bureaucratie; veel onnodig papierwerk.”

Monumentaal pand in Winschoten

In Nederland is Potgieser Orthodontist Winschoten gevestigd in een monumentaal pand. “Toen we het pand kochten, was het een oud pand. Dat hebben we helemaal kunnen restaureren en als dank voor het vele opknapwerk is het nu een rijksmonument geworden. Dat is ook een van mijn hobby’s: architectuur en geschiedenis. Dit maakt het pand tot een mooie en prettige werkomgeving.” Ook is er bij de restauratie en inrichting van het pand rekening gehouden met duurzaam ondernemerschap.