The Breda Group

The Breda Group is een horecagroep met verschillende horecazaken in Amsterdam. In korte tijd is The Breda Group uitgegroeid van één klein restaurant aan de Singel in Amsterdam naar een succesvol horecaconcern met zes zaken: BREDA, Klein BREDA, Maris Piper, Pita Kebab & Falafel (in de foodhallen en aan het Spui) en The Noodle Shop.

Het begin van The Breda Group

In 2015 werd The Breda Group opgericht door Freek van Noortwijk, Johanneke van Iwaarden en Guillaume de Beer met als eerste zaak restaurant BREDA. BREDA zit naast het Rembrandtplein in het centrum van Amsterdam. Door positieve recensies verwierf het restaurant vrij gauw bekendheid binnen culinair Amsterdam. Na een aantal succesvolle jaren met Restaurant BREDA werd een een zusje geboren: restaurant Klein BREDA. De opening vond plaats in 2021 en het concept zit gevestigd aan de Utrechtsestraat. Ondanks dat het restaurant het kleine zusje is, heeft het een geheel eigen stijl en karakter.

Foodhallen in Amsterdam-West

In 2016 werd het tijd voor een volgend concept: Pita Kebab & Falafel. Pita Kebab & Falafel is een heel ander concept en werd geopend in de foodhallen in Amsterdam-West. Het staat bekend om biologische kebab en falafel gemaakt van witte bonen. Volgens The Breda Group is de foodhallen een fijne locatie om een horecaconcept uit te rollen. Daarom werd er besloten om er in 2021 een nieuwe shop te openen: The Noodle Shop. Inmiddels is er aan het Spui een tweede locatie van Pita Kebab & Falafel geopend.

Maris Piper

2018 is het jaar dat Maris Piper haar deuren opende aan de Frans Halsstraat (Amsterdam Zuid – de Pijp). Een eigentijdse en luxe brasserie, waar gewerkt wordt met producten van hoge kwaliteit. Er worden voornamelijk gerechten met lokale producten geserveerd, hoewel er ook buitenlandse delicatessen op de kaart staan. Zeven dagen per week is het restaurant geopend voor lunch en diner, waardoor het een populaire locatie is voor zakelijke lunches en vergaderingen.

Chef’s Table

In het achterste gedeelte van Maris Piper bevindt zich de Chef’s Table. Dit is een exclusieve ervaring waarbij je tijdens het dineren een kijkje kan nemen in de open keuken van Maris Piper. Er zijn slechts twaalf stoelen beschikbaar waar gasten kunnen genieten van een unieke gastronomische beleving. Er is een wisselend Chefs menu samengesteld uit de beste gerechten van de brasserie. Maris Piper Chef’s Table is een afgesloten ruimte waar privé gedineerd kan worden. De ruimte leent zich ook uitstekend voor workshops, vergaderingen of presentaties.

Snel gegroeid

In korte tijd is The Breda Group uitgegroeid van klein restaurantje met vijftien werknemers naar een groot horecaconcern met zes zaken. Inmiddels zijn er meer dan negentig werknemers in dienst, verspreid over de werkvloer en het hoofdkantoor aan de Keizersgracht.