Wholy Greens pasta

Wholy Greens maakt (vegan) pasta die voor meer dan de helft uit groente bestaat. De groentepasta proeft als een gewone pasta, maar je krijgt meer groente, eiwitten en vezels binnen.

Dagelijkse hoeveelheid groente binnenkrijgen

Wholy Greens is ontstaan vanuit de gedachte om meer groente binnen te krijgen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente binnenkrijgt. En dat niet alleen; men eet ook steeds ongezonder. Oprichters Pieter van der Manden en Walter Zantinge laten met Wholy Greens consumenten voedzame pasta eten uit overgebleven groenten. “We wilden een product ontwikkelen waarmee enerzijds de consument meer groente, vezels en eiwitten binnenkrijgt en waarmee we anderzijds verspilling van groente kunnen voorkomen.”

Verspilling van groenten voorkomen

Groenten met afwijkende kleuren, vormen of afmetingen en te veel gekweekte groenten worden weggegooid. Dit gaat om ongeveer dertig procent. Weggooien is zonde en daarom gebruikt Wholy Greens groenten die anders in de groenbak zouden belanden. Wanneer groente in uiterlijk afwijken, betekent dat immers niet dat ze niet lekker zijn. “Zo hopen we samen met de boeren op een duurzame manier te kunnen samenwerken met de natuur.” In de toekomst hoopt Wholy Greens zelfs vanuit een eigen boerderij groente te kweken.

Vier smaken groentepasta

Momenteel heeft Wholy vier smaken pasta’s op de markt: Smooth Spinach, Sweet Pumpkin, Glorious Carrot en Beautiful Beetroot. Alle vier de smaken bestaan voor het grootste gedeelte uit een hoofdgroente, aangevuld met verschillende andere groenten. “We willen ervoor zorgen dat de diversiteit in groenten behouden blijft. Daarom gebruiken we zoveel mogelijk verschillende groenten in onze producten.” Op termijn wil Wholy Greens het assortiment gaan uitbreiden met andere producten en groenten.

Verkoop online, via supermarkten en bezorgdiensten

Aanvankelijk was het doel de producten te verkopen aan foodservices, maar sinds de coronatijd worden de producten ook via de webshop van Wholy Greens aangeboden. Zo kunnen consumenten rechtstreeks bestellen. De producten zijn nu naast de webshop ook verkrijgbaar via bezorgdiensten als Crisp, Rechstreex, verschillende online resellers en in de Jumbo- en Albert Heijn-supermarkten. Ook horecaondernemers werken met de Wholy Greens groentepasta. Naast het ontwikkelen en aanbieden van producten, wil het bedrijf ook maaltijden en online concepten gaan ontwikkelen, zodat Wholy Greens toegankelijk wordt voor iedereen.