Wilgenhaege

Wilgenhaege is een beleggingsinstelling- en onderneming die gespecialiseerd is in vermogensbeheer, beleggingsproducten, beleggingsfondsen en investeringen in kansrijke (niet-beursgenoteerde) ondernemingen. Wilgenhaege is gevestigd in Hoofddorp en heeft vijfentwintig medewerkers, waaronder verschillende investmentmanagers, accountmanagers, client-servicemedewerkers, een financieel manager, een marketingmanager en de directie die bestaat uit Jerry Langelaar, de oprichter, en Arie van Zandwijk.

Vermogensbeheer

Bij Wilgenhaege is het mogelijk om te starten met een vermogen van 250.000 euro. Er wordt altijd maatwerk geleverd, wat betekent dat Wilgenhaege de beleggingsportefeuille afstemt op persoonlijke voorkeuren en de situatie. Er wordt rekening gehouden met de risicobereidheid van de klant, de doelstellingen, de financiële situatie en de ervaring van de klant met beleggen. De klant heeft altijd de mogelijkheid om online zijn beleggingsportefeuille in te zien of een persoonlijk adviseur te raadplegen.

Beleggingen

Het is ook mogelijk om bij Wilgenhaege zelf te beleggen in beleggingsproducten of beleggingsfondsen. Beleggingsproducten zijn aan te kopen vanaf 10.000 euro, waarbij de klant zelf bepaalt wat de samenstelling is van zijn beleggingsportefeuille. Wilgenhaege houdt zich continu bezig met de ontwikkeling van beleggingsproducten. De meest recente beleggingsproducten die Wilgenhaege heeft geïntroduceerd zijn de Wilgenhaege Cash & Go 10%-2022, Royal Dutch Click 17%, Strike 132%, ING Click 19.5% 2016-2021 en Wilgenhaege Cash & Go 11.50%-2021.

Maatschappelijk verantwoord

Wilgenhaege wil met hun producten en diensten zo goed mogelijk aansluiten op belangrijke maatschappelijke veranderingen die zich hedendaags voordoen. Daarom investeert het bedrijf bij voorkeur in ondernemingen die een maatschappelijk verantwoorde of duurzame bijdrage leveren. Tevens steunt Wilgenhaege structureel verschillende goede doelen.

Jerry Langelaar

In 1995 is Wilgenhaege Groep Holding opgericht door Jerry Langelaar. Hij bekleedt een functie als Algemeen Directeur en is in die hoedanigheid ook voorzitter van het Investment Committee. Het Investment Committee maakt per beleggingsprofiel een unieke mix van vermogenscategorien zakelijke waarden, vastrentende waarden en liquiditeiten. Deze vermogenscategorieën worden verder verdeeld over individuele aandelen en obligaties.