Ballast Nedam

Over Ballast Nedam

Ballast Nedam is een Nederlands bouwbedrijf en is ook voornamelijk actief binnen de Nederlandse bouwsector. Het bedrijf werd in 1877 opgericht als de Amsterdamse Ballast Maatschappij, waarbij men zich vooral richtte op het uitbaggeren van kanaalwegen. De activiteiten werden met name uitgebreid na de fusie met Nedam in 1969, welke bekend stond om de bouw van projecten zoals het Vredespaleis en het Congresgebouw in Den Haag. Na de fusering werkte Ballast Nedam mee aan nationale projecten zoals de Oosterscheldekering, maar wist zij ook betrokken te raken bij internationale bouwprojecten, zoals de bouw van de luchthaven van Koeweit.

Projecten

Sinds 2013 is Ballast Nedam zich voornamelijk gaan richten op grote complexe projecten, omdat zij hier vooral het sterkste op presteert. Bijzondere projecten zijn bijvoorbeeld het Centraal Station van Arnhem. De architectuur heeft vele organische vormen, waardoor geen enkele hoek hetzelfde is. Dit leverde een enorme uitdaging voor de bouw van dit project. De basisconstructie bestaat uit metaal, maar het dak bestaat uit betonelementen. Vlak voor de opening van de terminal werd het project beloond met de Betonprijs 2015 in de categorie Utiliteit.
Daarnaast heeft Ballast Nedam de unieke iQwoningen ontwikkeld. Dit zijn woningen met een aanzienlijk kortere bouwtijd en grote kostenbesparing. Het bijzondere aan deze woningen is dat deze voor 85% in de fabriek worden gemaakt. Hierdoor kan er een constante kwaliteit worden gegarandeerd, ontstaat er geen verspilling, behoeft de bouw van deze huizen een zeer korte bouwtijd, is er minimale overlast voor de omgeving en bovenal: een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Inmiddels staan er iQwoningen in zowel Nederland als België. Daarnaast heeft Ballast Nedam in begin 2016 in Bradford in het Verenigd Koninkrijk iQwoningen mogen bouwen.
Hoewel de focus op de grotere projecten ligt, is Ballast Nedam tevens gespecialiseerd in de milieutechnische sector. Hierbij valt te denken aan projecten betreffende grondreiniging, grondbewerking, bodemsanering et cetera. Te denken valt bijvoorbeeld aan het gereedmaken van grond voordat erop gebouwd wordt, maar ook het uitbaggeren van vijvers.

In contact komen met Ballast Nedam

Het hoofdkantoor van Ballast Nedam is gelegen op Ringwade 71, 3439 LM Nieuwegein. U kunt telefonisch contact opnemen met het kantoor door te bellen naar telefoonnummer 030 – 2853333. Daarnaast is het ook mogelijk om per post contact op te nemen met Ballast Nedam, dit kunt u doen door uw brief te adresseren aan Postbus 1339, 3430 BH Nieuwegein. Indien u contact op wil nemen met één specifieke afdeling van Ballast Nedam, dan kunt u het beste de website raadplegen voor het juiste telefoonnummer, e-mailadres of postadres.