DBG Energie

DGB Energie is een bedrijf dat particulieren en bedrijven van duurzame en 100% groene energie voorziet. DGB Energie, wat staat voor De Groene Belangenbehartiger, is ontstaan als belangenbehartiger voor de agrarische sector. Het bedrijf is in 2001 opgericht. De eerste jaren van haar bestaan kocht DGB Energie energie in bij de grote energieleveranciers. Sinds 2006 is het bedrijf zelf in het bezit van de ACM leveringsvergunning en levert het bedrijf direct aan consumenten en bedrijven. Ook was DGB een van de eerste partijen die grootschalig zonnepanelen installeerde op daken van woningen en boerderijen.

Vaste energiecontracten en service

Door de gestegen energieprijzen en bijbehorende risico’s bieden andere leveranciers al tijden geen vaste energiecontracten meer aan. Bij DGB Energie kan dit nog wel. Het bedrijf onderscheidt zich door scherpe prijzen en het aanbieden van de mogelijkheid om energiecontacten vast te zetten. Hiermee is het momenteel het enige energiebedrijf in Nederland die deze optie biedt. “Wij motiveren onze klanten al jaren om de energiecontracten vast te zetten. Doordat veel van onze klanten vóórdat de prijzen opliepen al vaste contracten hadden, profiteren zij nu van lage prijzen. Mede door die reden kunnen wij ook nieuwe klanten vaste en voordeligere contracten aanbieden.”

De inhouse klantenservice van DGB Energie

Naast het bieden van vaste energiecontracten, onderscheidt DGB Energie zich door goede service te verlenen. Zo wordt er geen extern callcenter ingeschakeld, maar wordt er enkel gebruik gemaakt van een eigen inhouse-klantenservice. “Wij vinden het belangrijk dat klanten vriendelijk, deskundig en snel geholpen worden. Daarom maken wij enkel gebruik van onze eigen klantenservice waar medewerkers zeer uitgebreid worden opgeleid. Bij DGB leiden we onze medewerkers op tot vakspecialist.” Wanneer de klantenservice wordt gebeld, probeert de medewerker de vragen gelijk te beantwoorden zonder dat de klant van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Doordat medewerkers vaak voor langere tijd bij DGB Energie werken, hebben ze veel vragen al eens voorbij zien komen.

Goede sfeer en work-life balance

Als je goed wilt zijn voor de klant, moet je er eerst voor zorgen dat je eigen medewerkers zich goed voelen. Bij DGB Energie staan alle 150 medewerkers centraal en is iedereen even belangrijk. Ongeacht je functie of aantal contracturen. Er wordt een bottom-up structuur gehanteerd en er wordt binnen het bedrijf veel waarde gehecht aan het welzijn van medewerkers. DGB weet dat een goede work-life balance belangrijk is en is daarin een voorbeeld voor vele andere organisaties.