Marc Dunnewijk Briddge

Briddge geeft internationale klanten juridisch, financieel en fiscaal advies en voorziet hen van payroll- en managementdiensten van hoge kwaliteit. Wij spraken Marc Dunnewijk, medeoprichter en eigenaar van Briddge. “We helpen internationaal georiënteerde bedrijven die ofwel uitbreiden of van plan zijn uit te breiden in Nederland of in de rest van Europa.”

One-stop-shopping

In 2011 werd Briddge opgericht. Briddge is een voortvloeiing uit het voormalig bedrijf, een advocatenkantoor, van Marc Dunnewijk, en het bedrijf van zijn zakenpartner met een financiële achtergrond. “Al jaren boden we samen ondersteuning aan voornamelijk Amerikaanse bedrijven in het opzetten van hun onderneming in Nederland. We adviseerden onder andere over de Nederlandse wet- en regelgeving, het registeren van hun bedrijf in Nederland en financiële zaken, zoals salarisadministratie en belasting. In 2011 besloten we samen te gaan onder één naam: Briddge. Wat wij gedaan hebben, is het juridische gedeelte samenvoegen met het boekhoudkundige gedeelte en dit als één pakket aan te bieden, ook wel one-stop-shopping genoemd.” vertelt Marc Dunnewijk.

Ondersteuning tijdens zowel de opstartfase als erna

Ook na de opstartfase, als het internationale bedrijf in Nederland is gevestigd, ondersteunt Briddge bij verschillende juridische, financiële en fiscale zaken. “We helpen bij alles wat daarbij komt kijken wat betreft boekhouding, accounting en verdere administratie zoals het doen van btw-aangiftes, salarisadministratie en het verzorgen van de rapportage naar allerlei partijen in en buiten Nederland om ze compliant te houden tegenover de lokale overheid.”, legt Marc Dunnewijk uit. “We bieden oplossingen voor urgente uitdagingen in elke fase, zodat onze klanten zich optimaal kunnen ontwikkelen. We zijn succesvol omdat we de ambities en doelen van onze klanten voor ogen houden. We bouwen graag langdurige partnerschappen met onze klanten op, terwijl hun doelen worden bereikt.”

Groei doorgemaakt

In de afgelopen jaren is het bedrijf behoorlijk gegroeid. Na tien jaar telt Briddge honderd werknemers verdeeld over de kantoren in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Los Angeles. “Het kantoor in de Verenigde Staten hebben we opgezet om bestaande relaties te kunnen onderhouden.” Marc Dunnewijk wisselt tussen de drie Nederlandse kantoren en managet elk team in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. “Op elk kantoor zitten meerdere vakgroepen en ik zorg ervoor dat deze vakgroepen goed met elkaar samenwerken. Ik stuur hen aan en bewaak ons one-stop-shopping-proces. En dat is best een uitdaging!” Marc Dunnewijk vindt het leuk om het team te managen, maar toch mist hij af en toe zijn werk als jurist en het contact met de klant. “Door mijn managementrol sta ik eigenlijk weinig tot niet in contact met de klant, dat is soms best jammer, maar ik ben niet teleurgesteld. Het is namelijk het gevolg van de groei van ons bedrijf en daar ben ik natuurlijk blij mee. Bovendien haal ik ook veel voldoening uit het zien groeien van mijn medewerkers in de ervaring met klanten in het buitenland.”