Schavemaker Transport

Over Schavemaker Transport & Logistics

Schavemaker Transport & Logistics is een van oorsprong Nederlands logistiek dienstverlener met al bijna vijftig jaar ervaring in haar vakgebied. Bij Schavemaker Transport & Logistics kunt u uw goederen altijd betrouwbaar en op tijd naar vele bestemmingen in Europa laten vervoeren. Doordat zij enkel met gespecialiseerd personeel en zeer flexibel is, is er voor elke vraag altijd een maatoplossing beschikbaar.
Momenteel heeft zij zeven vestigingen in Europa, meer dan 450 werknemers, 300 Euro 5 en 6 trucks, 400 trailers en 40.000m2 aan opslagruimte.

Diensten

Schavemaker Transport & Logistics heeft vier kernactiviteiten. Allereerst wegtransport, waarbij vervoer naar vele bestemmingen binnen Europa mogelijk is, vanaf 1 pallet tot een volle vrachtwagen. Binnen de afdeling Logistics focust Schavemaker Transport & Logistics zich op klant specifieke maatoplossingen. Daarnaast is Schavemaker Transport & Logistics tevens gespecialiseerd in intermodal oplossingen, waarbij met name de focus ligt op het vervoer van goederen naar Oost-Europa via het spoor. Om dit te vergemakkelijken heeft zij ook haar eigen rail terminal in in Katy Wroclawski, Polen.

Oprichtingsgeschiedenis

Schavemaker Transport & Logistics werd opgericht in 1967 door Henk Schavemaker. Destijds begon hij in zijn eentje met zijn tweedehands Volvo, waarmee hij in zijn woonplaats Assendelft hout en staal vervoerde. De vraag werd echter steeds groter en toen het bedrijf 20 trucks had verhuisde zij naar Beverwijk, waar zij tot op de dag van vandaag nog steeds gevestigd is. Beverwijk was op dat moment een logische keuze om naar te verhuizen, omdat de ‘Hoogovens’ (tegenwoordig TATA) een belangrijke opdrachtgever was geworden. Sindsdien is Schavemaker Transport & Logistics blijven groeien en kon zij steeds meer bestemmingen aan haar diensten toevoegen. Momenteel staat de zoon van Henk Schavemaker aan het roer van het bedrijf, waardoor Schavemaker Transport & Logistics een echt familiebedrijf is gebleven.

Contact opnemen met Schavemaker Transport & Logistics

Het hoofdkantoor van Schavemaker Transport & Logistics is gevestigd op Lijndenweg 17, 1948 ND Beverwijk. In het geval dat u contact wenst op te nemen met Schavemaker Transport & Logistics dan kunt u dit doen door te bellen naar het hoofdkantoor via telefoonnummer 0251 – 229098. Daarnaast is het ook mogelijk om het bedrijf per fax te contacteren, dit doet u door uw bericht te versturen naar faxnummer 0251 – 212016. Indien u liever digitaal contact wil opnemen met Schavemaker Transport & Logistics, dan kunt u dit doen door het speciale contactformulier op de website in te vullen of door een e-mailbericht te sturen naar info@schavemaker.com.