Storage Share

Storage Share is een jong Nederlands bedrijf dat nu al de ‘Airbnb voor opslag’ wordt genoemd. Met het concept worden personen die opslag zoeken in contact gebracht met personen die nog opslagruimte over hebben, zoals een box of een berging bijvoorbeeld. Het voordeel is dat huurders vaak minder hoeven te betalen wanneer zij via Storage Share opslagruimte huren, dan wanneer zij dat bij de traditionele opslagaanbieders doen. Bovendien zijn de traditionele opslagaanbieders vaak op een wat minder handige plek gevestigd, zoals bijvoorbeeld aan de rand van de stad. De particuliere opslagplaatsen die via Storage Share kunnen worden gehuurd, kunnen overal gevestigd zijn en dus ook zomaar om de hoek.

Oprichtingsgeschiedenis

Het bedrijf werd opgericht door Julian van Doorten en Niels van Eck, nadat Julian van Drenthe naar Amsterdam was verhuisd. In Drenthe had hij ontzettend veel ruimte, maar in zijn nieuwe kamer (meer kon hij zich niet veroorloven) was dat wel anders. Spullen zoals zijn ski-spullen en mountainbike moesten een tijdelijk onderkomen bij zijn ouders krijgen. Het idee voor Storage Share was geboren.
Hoewel Storage Share zich in eerste instantie voornamelijk richtte op het creëren van opslagmogelijkheden tussen particulieren, zagen de oprichters van Storage Share dat er voor vastgoedinvesteerders ook vele mogelijkheden waren. Wanneer zij bijvoorbeeld een leegstaand kantoor of ander soort pand hebben, kunnen zij hier alsnog een voordeel uit halen. Doordat verhuur via Storage Share ook leegstand helpt tegengaan, zijn er al meerdere vastgoedpartijen geïnteresseerd in een vaste samenwerking met Storage Share.

Hoe werkt het?

Onder het motto “samen hebben we de ruimte” biedt Storage Share een platform waarop partijen die opslagruimte zoeken en partijen die opslagruimte over hebben, kunnen samenkomen.
Via de website van Storage Share kunnen huurders scrollen door een gevarieerd aanbod van opslagruimtes. Bij de advertenties geven de verhuurders aan om wat voor soort opbergruimte het gaat, hoe groot deze is, de prijs en of de huurder zelfstandig toegang tot heeft tot de opslagruimte. Ook kan de verhuurder beperkingen leggen aan het soort spullen dat kan worden opgeslagen in de aangeboden opslagruimte. Wanneer de huurder een geschikte opslagruimte heeft gevonden kan zij een reserveringsverzoek sturen naar de verhuurder via Storage Share, waarna deze het verzoek kan accepteren of weigeren. Als zij deze accepteert, wordt de financiële afhandeling door Storage Share geregeld. Omgekeerd kunnen verhuurders gemakkelijk hun overtollige opslagruimte online zetten in de vorm van een advertentie op Storage Share en hoeft zij enkel af te wachten tot zij een huurverzoek krijgt.