edel collecties

Edel Collecties is een wereldwijde speler op de markt van collectables en brengt alleen al in Nederland duizenden mensen dagelijks verzamelplezier. Edel Collecties selecteert uitsluitend hoogwaardige verzamelingen die breed worden gewaardeerd. Edel Collecties is een actief en dynamisch bedrijf met Bunschoten-Spakenburg als thuisbasis. Edel Collecties is een postorderbedrijf, dus het heeft geen bezoekadres. Geïnteresseerden kunnen via de website de (start)collecties bekijken en bestellen. Het bedrijf heeft uiteenlopende klanten, van jong tot oud en van beginnende tot gevorderde verzamelaars. Wanneer klanten een startcollectie bestellen, gaat Edel Collecties vervolgens in overleg met de klant of ze nog een passende vervolgcollectie willen bestellen om hun collectie waarmee ze gestart zijn compleet te krijgen.

Collecties

In de afgelopen vijfendertig jaar heeft Edel Collecties een groot netwerk opgebouwd. Uit dat netwerk wordt waardevolle informatie gehaald, dat wordt doorgespeeld naar de klant. Edel Collecties selecteert alleen collecties die zij hoogwaardig achten en die aan verschillende verzamelcriteria voldoen, dat verwachten de klanten van Edel Collecties ook. Dit zorgt ervoor dat enkel en alleen verzamelwaardige stukken worden aangeboden.

Bijzonder project

Er is een herdenkingsmunt uitgegeven op het moment dat Koning Willem Alexander werd ingehuldigd tot koning. Deze munt is ook beroemd geworden onder de verzamelaars. Edel Collecties was namelijk 1 van de eerste die na de aankondiging op 28 januari 2013 van de troonsafstand van Koningin Beatrix de herdenkingsmunt in de markt kon zetten. Zo’n project vindt eens in de dertig jaar plaats en heeft veel losgemaakt onder de verzamelaars.

Samenwerkingen

Edel Collecties werkt samen met goede doelen. Een voorbeeld is het IFAW. In samenwerking met hen is er een speciale Olifant penning uitgegeven. Ook zijn er in het verleden Ferrari-postzegels verkocht, en zijn er via het netwerk contacten met het Olympisch Comité en Walt Disney. Daarnaast sponsort Edel Collecties ook verschillende beurzen, zoals de Fila Fair en Hertog Post in Den Bosch en Postex in Apeldoorn.

Oprichting

Edel Collecties is in 1983 opgericht door de broers Evertjan Matthijssen en Menno Matthijssen. Samen met Wouter de Boer vormen zij de directie. Evertjan en Menno Matthijssen zijn beide verzamelaars en vanuit deze hobby is Edel Collecties ontstaan. Aan huis boden ze munten- en postzegelverzamelingen aan geïnteresseerden. Dit heeft er toe geleid dat ze vijfendertig jaar later dertig mensen in dienst hebben die zich inzetten voor de verzamelaars uit Nederland en België. Het team bestaat uit postkamermedewerkers, klantenservicemedewerkers, tekstschrijvers en vormgevers, maar er is ook een commerciële afdeling met sales, (online) marketing en social media-experts.