ITT Controls

ITT Controls is een technische groothandel voor de petrochemische- en procesindustrie en de installatiemarkt. ITT Controls was een bedrijf dat zich in de jaren vijftig en zestig bezighield met het in de markt zetten van gasapparatuur, toen kwam de markt voor gas net op. Dat bedrijf, dus de merknaam, is later weer verdwenen. Totdat het in 2012 weer in de markt werd gezet als technische groothandel in de gas- en oliesector.

Markt

ITT Controls is een independent trader voor alle grote industriële organisaties, petrochemische industrieën en olieraffinaderijen wereldwijd. Bedrijven binnen deze industrieën kunnen bij ITT Controls terecht voor onderdelen van technische installaties. Het bedrijf doet aan marketing in alle olielanden in de wereld. Er is een kantoor gevestigd in Amsterdam, om Europa mee te bedienen, een kantoor in Afrika, om Afrika te voorzien en binnenkort wordt er een kantoor geopend in Amerika. Het bedrijf handelt onafhankelijk, dus er zijn geen contracten met fabrieken afgesloten, maar er zijn merkenrechten vastgelegd die ook juridisch bevestigd zijn. Dit is tegelijkertijd ook hun onderscheidend vermogen. Concurrenten die gebonden zijn aan contracten met fabrikanten zijn beperkt in de manier van zaken doen en kunnen geen orders van andere landen aannemen, hiermee wordt de groei beperkt. ITT Controls is een vrije speler met een sterke online marketingstrategie.

Beurs

Medio 2018 heeft er een beurs in Nigeria plaatsgevonden waar alle belanghebbende spelers binnen de oliemarkt van Afrika stonden. Samen met de Nigeriaanse overheid heeft ITT Controls zich bekend gemaakt. Dit heeft geresulteerd in dat er bij zo’n 65 bedrijven de inkoopsystemen van ITT Controls geaccepteerd zijn, zodat er vanaf volgend jaar regelmatig inkoopopdrachten geplaatst kunnen worden. Dezelfde beurs vond ook plaats in Amerika en volgend jaar is het Midden-Oosten aan de beurt.

Midden-Oosten

Het Midden-Oosten is een lastige markt om binnen te komen, zeker in de oliewereld. Na twee jaar druk gewerkt te hebben aan een groot project, is er een locatie in Saoedi Arabië waar een olie-installatie totaal gereviseerd en gerepareerd moet worden en waar ITT Controls de subcontracten van heeft binnengehaald. Dat is de grootste deal tot nu toe gesloten.

Toekomstvisie

ITT Controls hoopt op korte termijn met een tweede en/of derde partij te kunnen gaan samenwerken om het bedrijf nóg succesvoller te maken. Met meerdere partijen kan er een bredere sector bediend worden en kan de productportfolie uitgebreid worden.