Oeranos

Over Oeranos B.V.

Oeranos is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verlenen van financieel (bedrijfs)advies. Het bedrijf werd in 2001 opgericht door Edo Lucas. Edo Lucas (geboren op 10 april 1966 te Naarden) studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1988 afstudeerde. Daarna heeft hij ruim tien jaar ervaring opgedaan bij de ING Bank, waar hij zich met name bezig hield met de (her)financiering van ondernemingen en verscheidene (directie)functies bekleedde. Daarnaast heeft hij ook aan de wieg gestaan van de Leveraged Finance Desk van de ING Bank, welke samen met de grote Nederlandse participatiemaatschappijen de overnames van bedrijven financiert. Daarna was hij anderhalf jaar werkzaam als DGA van een facilitair mediabedrijf. Uiteindelijk is Edo Lucas via de oprichting van zijn eigen bedrijf Oeranos als zelfstandig adviseur verder gegaan.
Edo Lucas wordt gedreven door een passie om bedrijven en ondernemers in nood te helpen en van goed passend advies te voorzien. In zijn vrije tijd tennist Edo Lucas graag en doet hij tevens aan golf en skiën.

Diensten van Oeranos B.V.

Oeranos heeft haar specialisaties in het verlenen van (bedrijfs)advies in vier categorieën opgedeeld, namelijk: corporate recovery advies, corporate finance en (her)financiering, interim-management en tenslotte investeringen.
Bij corporate recovery advies staat Oeranos bedrijven die zich in een kritische situatie van underperformance bevinden bij. Oeranos begeleidt deze bedrijven met het oog op zowel korte- als lange termijn oplossingen en ligt de focus op rendementsherstel, het veiligstellen van bepaalde activiteiten of bedrijfsonderdelen, en het versoepelen en behouden van de relaties met bijvoorbeeld schuldeisers of bestaande financiers.
Corporate finance en (her)financiering ziet vooral toe op het oplossen van bepaalde financieringsproblemen binnen bedrijven, maar ook bijvoorbeeld op advisering omtrent de financiering van fusies en overnames.
Naast het adviseren heeft Edo Lucas ook over de jaren veel ervaring opgedaan als (financieel) interim-manager. Ook kunnen bedrijven hem aanstellen als ‘trusted advisor’, waar hij dan dus de vaste adviseur wordt.
Tenslotte kan Oeranos ingeschakeld worden om investeren of te participeren in bepaalde projecten. Het is vanzelfsprekend dat zij hier enkel en alleen maatwerk zal leveren.

In contact komen met Oeranos B.V.

In het geval van vragen of wanneer u graag gebruik wil maken van de diensten van Oeranos, dan kunt u telefonisch contact opnemen door te bellen naar telefoonnummer 06 – 53308301. Tevens is het mogelijk om digitaal contact op te nemen met Oeranos, dit doet u door een e-mailbericht te sturen naar edo@oeranos.nl of door het online contactformulier in te vullen op de website van Oeranos: www.oeranos.nl.