Mijn Theorie Aanvragen is een online intermediair voor het aanvragen van theorie-examens bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), tevens worden er online oefenpakketten verkocht. Een grote doelgroep van Mijn Theorie Aanvragen is jongeren. Vaak heeft deze doelgroep nog geen DigiD. Het voordeel van Mijn Theorie Aanvragen is dat het mogelijk is om een examenplek bij het CBR aan te vragen zonder dat daarvoor een DigiD benodigd is. Bovendien kunnen er spoedplekken aangevraagd worden en is het mogelijk om een examendatum te verzetten.

Hoe werkt het

Via de website van MijnTheorieAanvragen.nl kan het type theorie-examen, bromfiets (AM), personenauto (B) of motorfiets (A), gekozen worden. Vervolgens kan de locatie, datum en voorkeurstijd worden doorgegeven. Het is zelfs mogelijk om extra examentijd bij te kopen of het examen in het Engels te doen. Dit dient dan wel vooraf te worden doorgegeven. De theorieaanvraag kan betaald worden via iDeal. Als de reservering definitief is gemaakt, dan stuurt Mijn Theorie Aanvragen binnen vijf dagen alle benodigde informatie per e-mail voor het theorie-examen bij het CBR, zoals de oproepkaart. Op de oproepkaart staat alle informatie betreft het examen, zoals persoonlijke gegevens en de definitieve datum en examentijd. Mocht de datum van het theorie-examen toch niet goed uitgekomen, dan is het tot vijf werkdagen kosteloos te verzetten. Moet de examendatum korter van te voren verzet worden, dan komt er een toeslag overheen.

Theorie oefenen

Op de website van MijnTheorieAanvragen.nl kan ook een online theoriecursus aangevraagd worden: het iTheorie-cursuspakket. Het is een compleet digitaal lesboek met vijfentwintig hoofdstukken. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een deeltoets. Het cursuspakket bevat ook verschillende leervideo’s, instructievideo’s en een compleet overzicht van de verkeersborden. Al het cursusmateriaal kan worden voorgelezen, dit maakt het cursuspakket ook geschikt voor mensen met dyslexie.

Oprichting

Mijn Theorie Aanvragen is opgericht op 4 februari 2015 door Rik van der Wind. Het idee is ontstaan begin 2015. Rik van der Wind besprak met zijn vader het idee dat er veel examenkandidaten zijn die het theorie-examen willen aanvragen, maar nog niet in het bezit zijn van een DigiD-code. Ook wilde Rik van der Wind graag dat er via zijn website eerder examen kon worden gedaan bij het CBR. Zijn ideeën zijn gerealiseerd op de website van Mijn Theorie Aanvragen.

Toekomstvisie

Mijn Theorie Aanvragen bestaat nog niet zo lang, maar het is een succes. Daarom zou Rik van der Wind de dienstverlening en de klantenservice willen verbeteren. Dat betekent dat hij in de toekomst ook graag telefonisch bereikbaar wil zijn met zijn onderneming.